Učiteljica pomoću papra pojasnila zašto je važno prati ruke, video je postao viralan

Foto: Instagram

SVI smo posljednjih tjedana naučili koliko je važno prati ruke. Pandemija koronavirusa potaknula je ljude da vode više računa o vlastitoj higijeni, ali natjerati djecu da stalno peru ruke može biti teško.

Dok su neke učiteljice osmislile trik pomoću kojeg učenici u njihovom razredu na kraju dana znaju jesu li efikasno prali ruke, a druge ponudile rješenja da njih 30 to učini u svega pet minuta, ima i onih koje su se pozabavile pojasniti djeci što pranje ruku doista čini. 

Amandi Lorenzo iz Miamija za to je bilo dovoljno nešto što većina nas ima u kuhinji - papar. 

U tanjur s vodom posipala je papar kako bi demonstrirala što je virus. Zatim je jednog učenika zamolila da uroni svoj prst i upitala ostatak razreda vide li da se išta kreće. Svi su se složili da ne, ali da se na prst djevojčice uhvatilo malo mljevenog papra. 

Djevojčica je potom prst uronila i sapun, a kad ga je vratila u tanjur s vodom, papar se doslovno razmaknuo na drugu stranu tanjura. 

“Učimo o važnosti pranja ruku. Voljela bih kada bi svi mogli vidjeti šokirana lica djece u trenutku kada su shvatila da se ‘virus’ (papar) miče od sapuna. Zabavno i informativno”, napisala je uz video koji je objavila na Instagramu, a koji je ubrzo postao viralan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.