"Toliko gluposti u jednom videu": Majku napali zbog vožnje bebe bez autosjedalice

Screenshot: Instagram

RUSKA glumica Vera Kincheva ranije ovog tjedna na svom Instagramu je podijelila snimku na kojoj se vozi s prijateljicom Annom Peretz i njezinom kćeri automobilom u Tajlandu. 

Anna u rukama drži bebu, koja je s njom na suvozačkom mjestu umjesto u autosjedalici, zbog čega su je mnogi kritizirali. Video je podijeljen i na Redditu uz upozorenje: "Molim vas, nemojte zanemariti sigurnost djeteta zbog objave na društvenim mrežama."

"Toliko gluposti u jednom videu", "Zabrinut sam za ovo dijete", "Što bi bilo da naglo moraju zakočiti? Beba bi zadobila ozljede ili nešto još gore", "Pa čak ni majka nema sigurnosni pojas, što znači da se u slučaju sudara ne bi otvorio ni zračni jastuk", neki su od komentara.

Prošle godine Tajland je uveo zakon prema kojem djeca mlađa od šest godina moraju biti u autosjedalici tijekom vožnje automobilom.

Prema hrvatskom zakonu, sva djeca niža od 150 cm trebala bi biti smještena u posebnu sigurnosnu sjedalicu/postolje, koji su za vozilo pričvršćeni sigurnosnim pojasom vozila ili posebnim kopčama u vozilu, i to na način koji je odredio proizvođač sjedalice. Iznimno, djeca visine od 135 do 150 cm smiju biti putnici u vozilu bez sigurnosne sjedalice/postolja ako su pravilno vezana sigurnosnim pojasom za odrasle osobe i sjede na stražnjem sjedalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.