Slavna glumica poručila mamama koje se žale na nestašicu adaptiranog mlijeka da doje

Foto: Profimedia

BETTE Midler našla se na udaru kritika zbog svoje poruke mamama koje se žale na nestašicu adaptiranog mlijeka, koja je u SAD-u sve veći problem. 

"Probajte dojiti! Besplatno je i dostupno na zahtjev", napisala je Midler na Twitteru. 

Nedostatak formule za bebe traje od prošle godine zbog poremećaja u lancu opskrbe uzrokovane pandemijom koronavirusa, ali situacija se nedavno pogoršala nakon što su adaptirana mlijeka nekoliko velikih proizvođača povučena iz prodaje zbog zdravstvenih problema. 

Žene i majke tjednima govore o teškoćama koje je nedostatak adaptiranog mlijeka prouzročio pa je izjava Bette Midler izazvala snažne reakcije.

"Bette, s poštovanjem, ovo je loš potez. Imala sam blizance. Nisam proizvodila dovoljno mlijeka za oboje. Bez formule, morala bih birati koje ću dijete nahraniti. Da ne govorimo o djeci koja se odvajaju od majki po porodu zbog zdravstvenih razloga", uzvratila je Ilyse Hogue, autorica i predsjednica organizacije Purpose.

Viši savjetnik bivšeg predsjednika Donalda Trumpa također se javio na Twitteru. 

"Kakva uvredljiva i ignorantska izjava. Postoji bezbroj razloga zašto dojenje nije opcija za mnoge majke - previše ih je da bi se ovdje popisali. A ako ste koristili formulu, ne možete jednostavno prestati. Da ne spominjemo milijune beba s alergijama na mlijeko ili hranu…"

Voditeljica podcasta Allie Beth Stuckey napisala je: "Ja sam velika zagovornica dojenja, ali postoji desetak razloga zašto mame to možda ne mogu učiniti. I mnoge majke koji ne mogu dojiti priželjkuju da to mogu. Pokušajte suosjećati."

"Neznanje sadržano u ovom tvitu je ogromno. Postoje mnoge majke koje su podvrgnute kemoterapijama i drugim medicinskim tretmanima. One bi rado dojile, ali ne mogu nauditi svojoj djeci dok se bore za vlastiti život", dodala je majka i liječnica Nicole Saphier.

Midler se naknadno pokušala opravdati pa je napisala: "Nije sramota ako ne možete dojiti, ali ako možete, a zbog nečega ste uvjereni da vaše mlijeko nije dobro kao ‘znanstveno istraženi proizvod’, to je nešto drugo."

Kayzie Weedman ovoga tjedna pokazala je kako je roditeljima koji svoju djecu hrane adaptiranim mlijekom. Snimila je kako izgleda njezina kći, inače alergična na proteine kravljeg mlijeka, otkako ne može nabaviti formulu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.