Roditelji i nastavnici izdvojili najgore roditeljske stilove modernog svijeta

Foto: YouTube screenshot

OD roditelja do učitelja, mnogi su ljudi iskreno progovorili o tome koji je po njihovom mišljenju najgori roditeljski stil odgoja djece. Tema je pokrenuta na Redditu, odgovorilo je preko 40.000 ljudi, a ovako kažu neki od njih:

Pretjerano zaštitnički stil

"Moja supruga i ja dopuštamo svojoj djeci da se voze biciklima po našem mirnom gradu u kojem je stopa kriminala niska", napisao je jedan korisnik. “Jednom mi je jedan roditelj otvoreno rekao da neće dopustiti svom sinu da dođe kod nas bez njega u pratnji jer bih mogao učiniti nešto ludo kao dopustiti djeci da igraju košarku ispred moje kuće bez mog nadzora.”

Opterećivanje djece brojnim aktivnostima

U komentarima su se javili i mnogi učitelji, napominjući da roditelji ne bi trebali prijavljivati svoju djecu na previše aktivnosti tijekom tjedna. "Pretjerivanje i gomilanje aktivnosti”, rekla je jedna nastavnica. "Kad sam predavala, sjećam se da su mi moji vrtićanci govorili da nemaju vremena za igru jer se svaki dan sastoji od neprekidnih strukturiranih sportova, plesa i sličnog."

Objavljivanje detalja o djetetu na društvenim mrežama

Prema mnogim korisnicima Reddita, detalje o djetetu ne bi trebalo objavljivati na internetu. "Pretjerano dijelite stvari o svojoj djeci na društvenim mrežama", napisao je korisnik. “Slika kakice malog Johnnyja u kahlici nije slatka, odvratna je. Ne biste postavili sliku vlastite fekalije u WC, nema nikakve razlike što dolazi od djeteta od 2 godine."

"Vidim da mnoge mame na Facebooku dijele PUNO previše informacija o svojoj maloj djeci", dodao je drugi. "Kao kada i gdje idu u školu, liječnici, njihova imena, rođendani i adrese, označavanje njihovih vrtića u vrijeme kada su tamo, itd. Zar samo ja mislim da je ovo igranje vatrom?"

Važna je ravnoteža

Kada je u pitanju roditeljstvo, mnogi su primijetili da svaki roditelj ima svoja pravila i strategije. Međutim, jedan korisnik Reddita naglasio je kako stvaranje ravnoteže između "granica" i "pravila" može napraviti razliku.

"Nekako primjećujem trend u tome da roditelji pretjerano kontroliraju djecu ili da su pretjerano opušteni i ne postavljaju granice", napisao je jedan. "Sve je u pronalaženju zlatne sredine kako bi dijete moglo naučiti o tome što može, a što ne može učiniti, a pritom je poštovano i ljubazno prema drugima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.