Par odbija lagati kćeri o Djedu Božićnjaku: "Ne želimo sudjelovati u tome"

Foto: Shutterstock

AMERIČKI par podijelio je razloge zbog kojih odbija lagati svojoj kćeri o Djedu Božićnjaku i Zubić vili. Matthew i Aurelian Bourdeaux iz Washingtona rekli su da imaju iskren pristup prema izmišljenim likovima. 

"Roditelji ne bi trebali govoriti djeci da Djed Božićnjak ili Zubić vila postoje. Zašto sudjelovati u tome?" pita se Matthew.

Tvrde da tako ne uništavaju čaroliju jer su kćeri Heleni ponudili opciju da se igraju i pretvaraju da su ti likovi stvarni.

"Prije nego što smo usvojili dijete, istraživali smo roditeljstvo i razmišljali o potencijalnom psihološkom učinku koji bi laganje moglo imati. Poticanje djece da vjeruju u izmišljene likove je normaliziranje laganja. Mi smo odlučili da dijete nikada nećemo prevariti", dodao je.

Roditelji su dopustili kćeri da vjeruje da Djed Božićnjak postoji dok nije napunila tri godine i počela postavljati puno pitanja. Tada su joj rekli da nije stvaran, ali da se može pretvarati da jest. Vjeruju da time potiču dijete na maštanje i kreativnost.

"Čarolija nikada ne prestaje. Mi ukrašavamo kuću, radimo kolačiće, razmjenjujemo darove, ustajemo rano na božićno jutro i provodimo kvalitetno vrijeme kao obitelj", nastavlja Matthew.

Kada je riječ o Zubić vili, Helena je svjesna da joj roditelji stavljaju novac pod jastuk. Roditelji tvrde da joj je to jednako uzbudljivo.

"Iskrenost je najvažnija komponenta roditeljstva, a istina je put kojim biste trebali ići", zaključio je Matthew.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.