Palačinke od krušaka i banana punjene čokoladom i usitnjenim orašastim plodovima sa šlagom od krušaka i indijskih oraščića

Foto: 123rf

OVO JE prijedlog za slatki, a zdrav i slasan doručak. Palačinke od krušaka i banana punjene čokoladom i usitnjenim orašastim plodovima sa šlagom od krušaka i indijskih oraščića. Njami!

Sastojci za oko 10 palačinki:

3 banane

4 zrele kruške srednje veličine

Priprema:

Banane i komadiće oguljene kruške stavite u blender i izradite u kremu. Na silikonsku podlogu stavljajte po dvije vrhom pune do dvije i pol žlice smjese koju donjom stranom žlice što ravnomjernije raširite u krug promjera oko 13 cm. Palačinke preko noći (oko 8 sati) sušite na 41°C u dehidratoru. 

Umjesto dehidratora može poslužiti pećnica s odškrinutim vratima. Po potrebi još okrenite palačinke i posušite s druge strane.

Sastojci za čokoladu:

1 šalica sirovog kakao praha

1 šalica tamnog agava sirupa (ili manje ili neko drugo sladilo)

½ šalice na sobnoj temperaturi omekšalog kokosovog maslaca

Priprema:

Sve ručno ravnomjerno pomiješajte i čokoladni namaz je spreman.

Sastojci  za „šlag“ ili sladoled:

2 zrele kruške

1 šalica indijskih oraščića

½ šalice na sobnoj temperaturi omekšalog kokosovog maslaca

2 žličice praha bourbon vanilije

Do 2 ½  šalice bademovog mlijeka* (ili vode)

Sladilo po želji

* bademovo mlijeko sami pripremite u blenderu tako da izradite bademe i vodu u odnosu količina 1:3, npr. 1 šalica badema s tri šalice vode. Procijedite i odvojite mlijeko i bademovo brašno.

Priprema:

Sve sastojke izradite u blenderu. Bademovo mlijeko postupno dodavajte. Količina ovisi o konzistenciji koju želite dobiti. Smjesu izlijte u posudu i držite u hladnjaku ili uz često miješanje u zamrzivaču.

 

Poslužite!

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.