Ovo je najgore što možete učiniti s novorođenčetom nakon hranjenja, tvrdi dadilja

Foto: Shutterstock

Novopečeni roditelji često se susreću s probavnim smetnjama kod svojih beba. Dadilja, koja se na TikToku predstavlja kao The Enchanted Nanny, kaže da su grčevi i vjetrovi često posljedica uobičajene pogreške koju mnogi čine nakon hranjenja djece.

"Najgora stvar koju možete učiniti nakon što nahranite novorođenče, jest držati ga zgrčenog", objasnila je u videu koji je pregledan više od 100.000 puta.

S pomoću lutke, dadilja je pokazala kako olakšati bebi da podrigne. Prvo savjetuje da pustite bebine noge da padnu, a zatim je lutku stavila na svoja koljena, s rukom između prsa i trbuha.

"Tako ćete poduprijeti dijete, a zatim bebino lice stavite između palca i kažiprsta, što će ga držati u uspravnom položaju", savjetuje.

Tvrdi da mjehuriće zraka možemo osloboditi opuštanjem dijafragme, odnosno trljanjem prsa.

@enchantednanny Save now! These are common burping techniques that I tweak to make more comfortable and effective. #newborn #wind #burpingbaby #babytips #newmom #newmum ♬ original sound - The Enchanted Nanny

"Ako se ovo ne pokaže uspješnim, bebu možete staviti preko svog ramena. Neka joj glava bude oslonjena na vas, a stražnjica neka visi", poručuje dadilja.

Dok ste u tom položaju, nježno trljajte bebi leđa i tapkajte ih kako biste ublažili nakupljanje vjetrova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.