Ova predivna fotografija krije tužnu priču koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Foto: Facebook

PUT do majčinstva za Heather Bowman nije bio nimalo jednostavan. S 36 godina i bez partnera je odlučila sama postati majka, no nije imala pojma što je čeka.

Njena prva trudnoća 2017. je završila spontanim pobačajem u samom početku, a onda je uslijedio tragični gubitak blizanaca u 16. tjednu trudnoće.

"Osjetila sam kontrakcije. Krvarila sam i nisam znala što se događa. Bebe nisu preživjele", prisjetila se za CafeMom. 

To iznimno teško iskustvo ju je uništilo.

"Nikad nisam osjetila takvu bol, patnju i razočarenje, ali sam čvrsto odlučila da neću odustati. Istu večer sam pitala svog ginekologa kada mogu ponovno pokušati", rekla je Bowman.

Ubrzo je podvrgnuta pretragama koje su otkrile da je do problema došlo zbog toga što ima malformaciju maternice. Točnije, rođena je s pola maternice, jednim jajnikom i jednim jajovodom. Ipak, liječnici su joj dali nadu da je moguće iznijeti trudnoću do kraja.

Nakon još četiri pokušaja inseminacije, uslijedio je postupak izvantjelesne oplodnje koji je urodio plodom. Bowman je doznala da nosi blizance.

"Bila sam istovremeno uzbuđena i prestrašena. Već sam izgubila blizance i pitala sam se što ako se to ponovno dogodi", govori Bowman koja je usprkos zabrinutosti uspjela ostati pozitivna. 

Međutim, u 17. tjednu se ostvarilo ono od čega je strahovala. Liječnik joj je rekao da srce dječaka za kojeg je već odabrala ime James ne kuca.

"Svakog tjedna sam išla na ultrazvučni pregled. Strahovala sam od najgoreg i nadala se najboljem", dodaje.

Iako je gubitak Jamesa bio težak, zbog kćeri Leti nije gubila nadu. Nosila je obje bebe do 12. veljače 2019., kada je podvrgnuta carskom rezu. 

"Čuti njen plač bilo je najveće olakšanje koje sam ikad iskusila", kaže. 

Leti je na čelu imala dva mala ožiljka koji, kaže Bowman, nalikuju na otiske malih stopala.

"Uvjerena sam da je to znak da je brat gleda i da će uvijek biti uz nju", smatra i dodaje da je tada došla na ideju da Jamesu oda počast. Kontaktirala je fotografkinju Jessicu Young koja je došla na ideju kako to učiniti.

Za 27. veljače su dogovorile fotografiranje u studiju u kojem je Young pokraj male drvene kolijevke s Leti stavila identičnu za Jamesa. Ukrasila ju je plavim prekrivačem i parom anđeoskih krila. 

"Nikad do sad nisam učinila nešto ovakvo", izjavila je Young koja je fotografije objavila na svom Facebook profilu. Vrlo brzo su postale viralni hit i već broje nešto manje od tisuću dijeljenja, a nikoga tko ih je vidio nisu ostavile ravnodušnim.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.