Otac joj ostavio 2 mil. kuna, a polusestri ništa: Trebam li podijeliti novac s njom?

Foto: Shutterstock

JEDNA žena iz Ujedinjenog Kraljevstva dobila je veliko nasljedstvo, dok je njena polusestra dobila puno manje od nje. Na portalu Mumsnet otkrila je što je muči, a zajednica joj je pokušala pomoći svojim savjetima, piše The Daily Mail.

Boji se problema sa suprugom

Naime, ona je u dvojbi da podijeli novac s polusestrom, ali se brine da to ne prouzrokuje probleme u njenom braku. Objasnila je da njen suprug snosi sav teret financijskog uzdržavanja obitelji, kao i otplaćivanje zajma za veliku kuću, dok je ona domaćica.

Rekla je da im je situacija financijski zahtjevna, a da njen suprug daje sve od sebe da im priušti lijep život. Pokojni otac joj je ostavio 2.230.000 kuna, a njena polusestra nije bila uključena u oporuku, dobivši oko 153.000 kuna iz ušteđevine njene majke.

Nasljedstvo bi moglo riješiti njihovu financijsku situaciju i osigurati budućnost njihove djece

Žena smatra da bi joj veliki novci koje je naslijedila mogli pomoći da otplati kredit za kuću i konačno se oslobodi tog ogromnog tereta, za dobrobit njene obitelji. Ipak, osjeća se loše zbog svoje polusestre, koja je samohrana majka.

"Želim joj dati polovicu, ali nisam mogla ni početi razgovarati o tome sa svojim mužem", objasnila je, rekavši da se njezin brak neće oporaviti ako podijeli novac. Pratitelji su reagirali uznemireno, a neki su inzistirali na tome da bi trebala dati prednost vlastitoj obitelji, dok su drugi inzistirali da bi trebala podijeliti novac, rekavši da je okrutno što je njihov otac isključio njezinu polusestru iz oporuke. Ona je njegovo dijete i odgojio ju je, ali donijela je neke loše odluke s kojima se obitelj nije slagala i zbog toga se razočarao u nju.

Drugi su joj pokušali objasniti kako bi njena majka vjerojatno podijelila novac na jednake dijelove između nje i polusestre, da je otac umro prvi, tako zastupajući stav da mora podijeliti novac. Objašnjavajući situaciju, žena je napisala: "Udana sam za briljantnog muškarca, ali stvari su bile jako teške tijekom posljednjih nekoliko godina. Plan je bio da kupimo malu kuću i nadamo se da ćemo imati dvoje djece i da ću biti zaposlena majka. Zbog mene smo zapravo tražili veću kuću jer sam se jednostavno zaljubila u nju", objašnjava.

"Kad se rodila prva beba, nisam se htjela vratiti na posao. Ipak sam se vratila, ali sam se odbila vratiti nakon drugog djeteta, a onda sam htjela i treće. Cijelo sam vrijeme imala svoj put i sve je bilo na mom mužu. Financijski su stvari bile jako, jako teške, pogotovo kad je udarila pandemija", zaključila je.

Neki smatraju da treba poštovati želje umrlih

Neki pratitelji su joj rekli da bi trebala poštovati želje osobe koja joj je taj novac ostavila, a to je njen pokojni otac.

Jedna osoba je napisala: "Novac je ostavljen vama i morate dati prioritet vlastitom braku i budućnosti. Dati stotine tisuća funti je ludilo." Drugi je dodao: "Ne bih joj dao ni novčića i poštovao bih želje mrtvih."

A treći je dodao: "Trebala bi poštivati želje ljudi koji su ti ga dali. I stvarajte manji teret za muža koji radi sve za vas i vašu djecu. Ovaj novac će također pomoći vašoj djeci na fakultetu i poboljšati njihov život.

Suprotna strana komentara imala je svoje argumente

"'Poštuj želje mrtvih' je takva glupost - dali su ti novac da radiš što hoćeš, ako odlučiš dati nešto, na tebi je."

Drugi je dodao: "Apsolutno bih želio podijeliti s njom. Kakvo sramotno ponašanje tvog tate i bake. Tvoja jadna sestra."

Za dio pratitelja sporan je bio odnos sa suprugom

Međutim, za mnoge korisnike problem je više bio u odnosu koji žena ima sa suprugom, a ne o tome koliko bi novca trebala dati svojoj polusestri. Nekoliko ih je sugeriralo da im je nejasno kako bi novac mogao uzrokovati takav razdor između bračnog para.

Jedna je napisala: "Ako je vaš muž tako sjajan tip, barem biste trebali moći s njim razgovarati o tome."

Druga je dodala: "Moj se brak nikada ne bi oporavio da moj muž misli da ne bih trebala podijeliti nasljedstvo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.