Neodoljivo kremasta Nutella-torta od samo tri sastojka zadivit će sve vaše goste

Foto: Pixabay.com

NUTELLA je nastala 1965. godine u talijanskoj kompaniji Ferrero. Ovaj namaz od čokolade i lješnjaka je sveprisutan i jako zasitan. Njegova kremasta tekstura i slatke lješnjak note čine ga univerzalno omiljenom hranom za užinu. Bilo da ga mažete na tost, prelijevate jagode ili ga sramežljivo ližete sa žlice, nitko ne može poreći magnetsku draž koju Nutella posjeduje. Ako ste obožavatelj ove bogate poslastice, onda ćete definitivno željeti odmah napraviti ovu Nutella-tortu.

Ova je torta savršena kada želite pojesti meku i preukusnu čokoladnu tortu, ali vaša kuhinja nije baš opremljena za komplicirane recepte. Za ovu tortu treba vam samo tri sastojka i njih sigurno imate u svojoj kuhinji.

Vrijeme za pripremu: 30 minuta

Vrijeme pečenja: 40 minuta

Za od 6 do 8 osoba

Sastojci:

dvije šalice Nutelle, odvojeno

četiri velika jajeta

pola šalice brašna

Priprema: 

Uključite pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva. U veliku zdjelu umiješajte jednu i pol šalicu Nutelle i četiri jajeta, sve dok se smjesa ne udvostruči, a za to su potrebne otprilike dvije do tri minute miksanja. Zatim dodajte brašno u Nutella mješavinu i laganim pokretima špatule umiješajte brašno. Jako je važno da ne pretjerujete jer će masa postati jako gusta. Dakle, laganim pokretima stavite brašno u smjesu.

Smjesu ulijte u nauljen i papirom obložen, okrugli kalup za torte, veličine 20 x 5 cm. Tortu spremnu za pečenje stavite na srednju rešetku u pećnici i pecite. Nakon 20 minuta počnite je rotirati dok smjesa ne postane prozračna. Zabodite čačkalicu. Ako ona iziđe iz torte čista, možete izvaditi tortu iz pećnice. Peče se otprilike 40 minuta.

Kada izvadite tortu iz pećnice, ostavite je sa strane da se ohladi nakratko, otprilike 15 minuta. Tada skinite kalup i ostavite je na rešetki da se potpuno ohladi.

Ostatak Nutelle iskoristite da premažete ohlađenu tortu.

Izrežite je, podijelite i uživajte u svakom zalogaju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.