Ne bismo trebali tražiti od djece da zarađuju obavljajući kućanske poslove, kaže mama

Foto: Pexels

KIRSTY Ketley daje svojoj djeci staroj 10 i 6 godina 2.50 dolara tjedno, ali ne za pomoć u kući.

"Djeca ne dobivaju novac za obavljanje kućanskih poslova, ali moraju se držati naših obiteljskih pravila i granica", rekla je.

40-godišnjakinja želi naučiti djecu da budu svjesna novca i kako ga štedjeti. Želja joj je da znaju trošiti odgovorno, a to, kaže, kreće u najranijoj dobi.

"Ako žele časopis ili igračku, moraju štedjeti i trošiti vlastiti novac. To im pomaže da shvate cijenu stvari i često odluče ne kupiti ono što su u tom trenutku naumili", ističe.

@kirstyketley #question from @kirstyketley Do you give your children pocket money? if so, how much do you give? #parenting #parentingtiktok #tiktokparenting #tiktokparents #fyp #parentingexpert #PepsiApplePieChallenge ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz

Ova Britanka pojašnjava i da se od njezine djece očekuje da pomažu u kući i oko nje, bez obzira na džeparac, koji se povećava kako rastu.

"Dječje sobe su njihova odgovornost i zaduženi su da ih održavaju čistima i urednima. Mlađem sinu, Leonu, potrebna je pomoć, ali to tako i jest - pomažemo, a ne obavljamo posao umjesto njega. Oboje brišu prašinu, usisavaju, pospremaju i odlažu odjeću", nastavila je.

U domu ove obitelji postoje i granice koje se tiču toga što djeca smiju kupovati od svog džeparca. Ne dopušta im se da rade zalihe slatkiša.

"Za nas ovaj pristup dobro funkcionira", zaključila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.