Mame milenijalke otkrile kojih bi se svakodnevnih obveza najradije riješile da mogu

Foto: Shutterstock

ČAK i u 21. stoljeću, žene su nedovoljno cijenjene s obzirom na sve obveze koje odrađuju u danu, pogotovo one koje imaju djecu.

Nedavno istraživanje pokazalo je da bi se 9 od 10 majki milenijalki kloniralo kad bi bilo moguće jer smatraju da bi jedino tako mogle ispuniti sve obveze kojima su zatrpane. Istraživači su anketirali 2028 umornih mama o detaljima njihove fizičke i mentalne opterećenosti.

Istraživanje je otkrilo da 73 posto majki milenijalki u dobi od 25 do 40 godina često odaberu obaviti neku obiteljsku obavezu same da bi bile sigurne da će biti odrađena kako treba.

Nevjerojatnih 88 posto majki reklo je da želi imati svog klona jer se osjećaju preopterećeno

"Mame su jedne od najvrjednijih osoba koje svi poznajemo", rekla je dr. Shakira Espada-Campos, direktorica medicine ponašanja pri MDLiveu. "Preuzimaju toliko odgovornosti da to ponekad može biti izuzetno naporno, pa ne čudi da se osjećaju preopterećeno većinu dana u tjednu."

"Cijeli dan provodim zatrpana s toliko obveza, nastojeći žonglirati s brojnim prioritetima koji se međusobno sudaraju", rekla je 37-godišnja Rosanne Mottola, stručnjakinja za interne komunikacije i majka dvoje djece. "Ovo je samo po sebi teško, ali onda moram skuhati večeru, pospremiti kuću, pomoći djeci oko zadaće i učenja i naći vremena za tjelovježbu i tako dalje."

Žene koje su sudjelovale u anketi naglasile su da bi svojim klonovima najradije prepustile brigu oko prljavog rublja, dok su neke rekle da ne bi bilo loše pokriti smjene osobnog vozača u obitelji. "Ovog vikenda naprimjer djeca imaju termine za bejzbol, nogomet, školu plesa i odlazak zubaru", rekla je. "Mogla bih koristiti klona samo da ih vozi s mjesta na mjesto."

41 posto ispitanih reklo je da bi im puno značilo da im netko spremi večeru.

Evo popisa uloga koje bi majke ponudile svojim klonovima kad bi to bilo moguće:
kućna spremačica – 56 posto

peračica rublja – 51 posto
kuharica – 41 posto
dadilja – 38 posto
osobna asistentica – 36 posto
asistentica u kupovini – 34 posto
učiteljica/pomoćnica za zadaće – 31 posto
majstorica za kućanske popravke – 30 posto
osobna vozačica – 28 posto
liječnica/medicinska sestra – 26 posto

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.