Mama ponudila vrijedne savjete za slučaj da izgubite dijete na javnom mjestu

AKO ste ikada izgubili svoje dijete na javnom mjestu, čak i ako se radilo samo o nekoliko sekundi, onda znate kakav je to strašan osjećaj. Svaka sekunda je kao vječnost, a kroz glavu vam prolaze najgori mogući scenariji, i to strelovitom brzinom. Užas je to kakav nikome ne biste poželjeli, ali sve dođe na svoje mjesto i osjećaj je ogromnog olakšanja ako imate sreće da vrlo brzo pronađete svoje dijete, živo i zdravo.

Jedna je mama na TikToku ponudila savjet kako se ponašati ako se nađete u situaciji da ne znate gdje je vaše dijete. Kaže da nije dovoljno samo tražiti. "Morate glasno tražiti", rekla je.

@jesmartini This is a MUST watch for any parent or caregiver- What to do if your child ever goes missing in a public place #momsoftiktok #psa #staysafe #safety #f ♬ original sound - Jess martini

"Ako ste u zabavnom parku, zoološkom vrtu, trgovačkom centru, što god da je, i pogledate uokolo i vaše dijete više nije s vama, ono što trebate učiniti je početi ga glasno tražiti", objasnila je u TikTok videu.

"Nemojte ga šutke tražiti", nastavila je ova mama po imenu Jess. "Tražite glasno, a ono što mislim pod tim je da počnete vikati djetetov opis dok ga tražite."

Jednom je izgubila sina na javnom mjestu

Vikala je: "Tražim dječaka, pet godina, kratka smeđa kosa, smeđe oči, bijelac, crvena Nike majica, crne kratke hlače, crne cipele."

Objasnila je da je ključno ponavljati djetetov opis glasno i jasno kako bi ljudi oko vas čuli. "Sada sve osobe koje su oko vas traže vaše dijete s vama, a u najboljem slučaju netko ga i pronađe i vrati vam ga."

Najgori scenarij - dijete je oteto? Ako otmičar čuje taj opis, možda se prestraši da će ga netko lakše uočiti. "Netko tko odlazi s vašim djetetom pustit će ga da ode jer ne želi takav metež."

Nemojte se sramiti tražeći svoje izgubljeno dijete

Jess je rekla da bi se roditelji mogli osjećati glupo javno izvikujući opis svog djeteta, ali je istaknula da je bolje osjećati se glupo nego potpuno izgubiti dijete. "Možda mislite da izgledate glupo radeći to, a možda i izgledate, ali puno je bolje izgledati glupo nego žaliti", rekla je.

Jess ima i druge pametne savjete

"Odjenite svoju djecu u svijetle boje i odjenite ih slično. Jednom sam bila na igralištu i bila su tu tri brata i svi su bili odjeveni u neonsko ružičasto. Jedina stvar na koju sam se mogla usredotočiti bila su ta braća jer su se toliko isticala."

Također je predložila da fotografirate svoje dijete (na kojem se vidi što nosi, uključujući cipele) prije ulaska u javni prostor i da napišete svoj broj mobitela na djetetovu ruku.

Pratitelji su u komentarima zahvaljivali na njenim savjetima

"Ova informacija je JAKO važna. Hvala na podizanju svijesti!" napisala je jedna osoba.

"Pokušavam se sjetiti što danas imaju na sebi moja djeca", našalila se druga osoba. "Hvala ti na savjetu!"

Jedna mama je vidjela Jessin video upravo na vrijeme i upotrijebila je ove savjete da pronađe svoje izgubljeno dijete.

"Da!! To mi je pomoglo da pronađem sina nakon što je odlutao prošlog tjedna. Hvala vam!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.