Mama mrzi govoriti sinovo ime pa ga je odlučila promijeniti nakon godinu dana

Foto: 123RF/Screenshot

SAMOHRANA majka je poslušala tuđe sugestije prilikom odabira imena pa se pokajala.

Popularna stranica koja okuplja roditelje i omogućuje anonimno traženje savjeta, rješavanje dilema ili nešto treće vezano uz odgoj djece, Mumsnet, redovno je izvor neobičnih priča. Jednu od njih objavila je samohrana majka koja se 12 mjeseci nakon rođenja djeteta predomislila oko imena koje mu je dala.

"Evo u čemu je stvar. Za svog sina sam odabrala ime koje sam mu oduvijek željela dati. Nakon porođaja saznala sam da nitko u obitelji ne odobrava to ime, a zbog užasne mješavine hormona i anksioznosti, umjesto tog imena, odabrala sam ono koje mi je liječnik predložio", započela je anonimna majka svoju ispovijest.

Dodala je kako vjeruje da je na njenu neodlučnost utjecala i činjenica da se previše brinula zbog mišljenja drugih ljudi.

"Od tada žalim zbog svoje odluke i mrzim govoriti ljudima njegovo sadašnje ime. Odlučila sam mu promijeniti ime u ono koje sam mu oduvijek željela dati", napisala je te dodala kako je najviše brine to što njen sin sad već ima godinu dana pa će prvobitno ime zauvijek ostati zapisano u njegovom rodnom listu, a ona će mu jednoga dana, kad odraste, morati objasniti zašto ga je preimenovala.

Kako je kasnije u komentarima otkrila, njen sin se sada zove Ezra, a ona mu želi nadjenuti ime Jarrah.

"To je australsko ime koje se odnosi na vrstu stabla eukaliptusa i u lokalnom aboridžinskom jeziku znači visok i snažan", objasnila je te otkrila kako za nju to ime ima posebnu važnost.

Većinu ljudi je oduševilo značenje imena pa su složno zaključili kako bi ga neodlučna majka ipak trebala promijeniti, a da ju kasnije objašnjavanje situacije djetetu uopće ne treba brinuti jer će vjerojatno to biti zanimljiva priča koju će moći prepričavati drugima.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.