Majke svojim fotografijama ožiljaka od carskog reza dokazale kakvi su heroji

Foto: Instagram

OŽILJAK koji ostaje nakon carskog reza, doživotni je podsjetnik da ste na svijet donijeli malo živo biće i neopisivu životnu sreću.

Neke žene smatraju da se o carskom rezu vrlo malo govori, a neke čak misle da su zbog te uobičajene, ali vrlo složene operacije, propustile porođaj kakav su očekivale. 

Način na koji ste rodile nije važan kao činjenica da ste devet mjeseci čuvale bebu u svome trbuhu i podarile joj život. Svjesne su toga i mnoge majke koje na društvenim mrežama dijele svoja iskustva kako bi ohrabrile druge žene i dale im do znanja da su zapravo istinski heroji.

1. Natalie Hinau

"Evo mog ožiljka i mojih strija. Oni prikazuju devet mjeseci trudnoće, sate rađanja i odluku koja nam je spasila živote. Nakon šest i pol mjeseci od porođaja napokon se osjećam samouvjereno i snažno."

2. Jodie Shaw

"Ne mogu promijeniti nečiji stav o carskom rezu, no ovom fotografijom želim potaknuti ljude na razmišljanje. Ponekad nemamo izbor. Ja nisam imala izbor. Imala sam miom na maternici veličine dinje i nisko postavljenu posteljicu zbog čega je ovakav carski rez bio jedino rješenje. No vjerovali ili ne, rodila sam bebu."

3. Jaclyn Hughes

"Nisam htjela roditi carskim rezom, to nije bio dio moga plana. Ali kao većina stvari u životu, ovo mi je iskustvo dalo nevjerojatnu priliku za rast. Naučila sam biti strpljivija, naučila sam cijeniti više svoje tijelo i sve ono što može podnijeti, naučila sam cijeniti sebe, svoje mentalno zdravlje, ne samo ono fizičko."

4. Oana Andreea Bordea

"Ožiljci su priče ispisane na našim tijelima."

5. Lindsey Rae

"Za mene je moj ožiljak najljepši dio mojeg tijela koji me svakodnevno podsjeća na čudo koje je živjelo u meni."

6. Valaine Evans

"Moje je tijelo daleko od savršenog. Imam strije, celulit, ožiljke. No znate što? Bez obzira na sve to, i dalje sam jako ponosna na njega."

7. Tanisha Snell

"Moj je ožiljak podsjetnik na najljepši trenutak u mom životu. Naučila sam kako ga voljeti. Zapravo ga obožavam jer mi je dao snagu i samopouzdanje."

8. Danika Little

"Nadala sam se prirodnom porođaju, no naša je dama imala drugačiji plan. Zauvijek ću biti zahvalna za ovaj ožiljak jer on je razlog zbog kojeg je naša sreća danas s nama."

9. Federica Simoni

"Sve smo mi majke, bez obzira kako dobile našu djecu. Ovaj mi ožiljak izmamljuje osmijeh. Osmijeh jer sam tako rodila svog Giovannija. Uspomena na mojoj koži, zauvijek."

10. Briana Klink Macon

"Pitala sam svojeg supruga što misli o mom ožiljku. Rekao mi je da ga on uopće ne primjećuje jer sve što vidi je osoba koja je prošla sve i svašta kako bi mu podarila obitelj."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.