Liječnik postavio krivu dijagnozu pa su roditelji izgubili skrbništvo nad djecom

RODITELJI iz Teksasa proživjeli su noćnu moru nakon što ih je liječnik pogrešno optužio za zlostavljanje bebe. Uslijed optužbi izgubili su skrbništvo nad svoje petero djece, prenosi portal BabyGaga.

Jason i Lorina Troy dobili su drugog sina Jasona u svibnju 2015. Međutim, ubrzo nakon rođenja djeteta kod Jasona su uočili neke neuobičajene simptome. Počeli su ga voditi liječnicima i specijalistima kako bi utvrdili što se događa s njihovim sinom.

Ali stvari su krenule po zlu nakon pregleda jednog liječnika koji je utvrdio da je kod bebe došlo do oticanja mozga. Bio je uvjeren da se to moglo dogoditi samo ako je netko agresivno tresao dijete.

Doktor je, misleći da je dijete zlostavljano, kontaktirao službu za zaštitu djece.

Jason i njegov stariji brat su iz obiteljskog doma bili smješteni u udomiteljstvo. Otac je optužen za dva krivična djela zlostavljanja djece, a prijetilo mu je od pet do 99 godina iza rešetaka. Ubrzo nakon optužbi ostao je bez posla i obitelj je morala prodati svoj dom kako bi mogla platiti pravne troškove.

Kako je obitelj Troy neprestano tražila odgovore, na kraju su stupili u kontakt s medicinskim stručnjakom u gradu Marylandu. 

Liječnik je bebi Jasonu postavio ispravnu dijagnozu. Utvrdio je da dijete ima benigni vanjski hidrocefalus, što je rijetko stanje koje nastaje kada se spinalna tekućina nakuplja izvan mozga i uzrokuje oticanje. 

Ubrzo nakon dijagnoze vlasti su odbacile optužbe protiv oca i djecu vratile roditeljima.

Nažalost, roditelji kažu da je na njihovu djecu cijeli slučaj loše utjecao. 

"Naš je najstariji sin izgubio devet kilograma u roku od šest tjedana nakon što su ga uzeli od nas. Medicinska izvješća pokazuju da je bio tužan i depresivan", rekli su medijima. 

Obitelj nije dobila priliku tužiti liječnika koji je pogrešno tvrdio da je dijete zlostavljano s obzirom na to da je nakon dvije godine prošao rok za podnošenje tužbe.

Umjesto toga fokusirali su se na podizanje svijesti o rijetkom stanju u kojem se našao njihov sin kako bi spriječili da se slične situacije dogode i drugim obiteljima. 

Majka Lorina je već napisala i knjigu o zastrašujućem iskustvu svoje obitelji.

"Bilo je trenutaka kada su gubitak naše djece, nevjerojatne optužbe protiv mog muža i osjećaj da smo nemoćni u ispravljanju nepravde bili jači od nas. Ali prošli smo kroz najizazovnije događaje u našim životima i to nas je ojačalo. Sada možemo iskoristiti našu strašnu situaciju i ono što smo naučili od nje kako bismo pomogli drugima u sličnim situacijama", objasnila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.