Kelly Osbourne u trudnoći se počela naglo debljati. To je bio znak opasnog stanja

Foto: EPA

KELLY Osbourne u trećem je tromjesečju trudnoće i nedavno joj je dijagnosticiran gestacijski dijabetes. Za časopis People otkrila je da je dijagnoza razočaravajuća, ali ne i iznenađujuća.

"Cijelu trudnoću nisam osjetila nikakvu žudnju, osim za šećerom, a to je nešto što nikad nisam iskusila", rekla je.

37-godišnja pjevačica svoje prvo dijete čeka sa Sidom Wilsonom iz Slipknota, a sretnu vijest objavila je na Instagramu u svibnju.

"Nisam se hranila kako treba. Prva stvar s kojom sam pretjerivala bila su slatka pića, sokovi. Iako sam ih pila svježe cijeđene, još uvijek su sadržavali puno više šećera nego što mi je trebalo", dodala je.

Osbourne se liječnicima požalila na brzo debljanje, umor i oticanje gležnjeva, što je dovelo do otkrića da ima gestacijski dijabetes. To stanje odnosi se na dijabetes koji se kod pacijentice prvi put razvije u trudnoći. Gestacijski dijabetes utječe na način na koji stanice koriste šećer i može dovesti do visoke razine šećera u krvi, što može utjecati na zdravlje bebe, prema klinici Mayo. Obično se pojavljuje sredinom trudnoće i obično se povlači nakon porođaja. Međutim, prema klinici Mayo, gestacijski dijabetes povećava rizik od dijabetesa tipa 2 kasnije u životu.

Osbourne je mislila da je sama izazvala problem

Otkako je dobila dijagnozu, Osbourne je smanjila unos šećera, zbog čega ju je boljela glava. To je, kaže, bio šok za njezin sustav, ali brzo je počela uviđati pozitivne pomake.

"Koža mi se pročistila, ne moram se šminkati. Koža mi je savršena otkako sam izbacila šećer. A još jedna prednost je što više ne trebam kompresijske čarape. Jednostavno imam više energije i bolje spavam", ističe.

Isprva je mislila da je sama izazvala problem, ali liječnici su je uvjerili da to nije točno. Procjene su da se kod 2 do 10 posto žena u trudnoći može razviti gestacijski dijabetes. Čak i kod žena koje nikad nisu imale dijabetes, ne znači da se neće pojaviti u drugom stanju. Gestacijski dijabetes najčešće se dijagnosticira između 24. i 28. tjedna trudnoće, kada žene rade OGTT odnosno test opterećenja glukozom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.