Godinu dana nakon porođaja ova mama izgleda odlično, ali ima važnu poruku

Foto: Instagram

BRITANSKA reality zvijezda Binky Felstead poslala je svim majkama važno upozorenje. Kaže kako žene ne bi trebale osjećati pritisak i žuriti se u teretanu prebrzo nakon porođaja.

“Mnogim majkama je želja odmah početi vježbati, ali trebale bi usporiti jer su tek rodile. Uživajte, jedite što želite, podignite noge i ne zamarajte se teretanom barem dva ili tri mjeseca”, upozorila je Binky nakon što su stručnjaci poručili kako ni jedna žena ne bi smjela vježbati prije nego što se tijelo potpuno opravi jer to može dovesti do inkontinencije i brojnih drugih zdravstvenih problema.

Felstead je kćer Indiju rodila u lipnju 2017. Uz pomoć osobne trenerice i fitness aplikacije, godinu dana kasnije izgleda kao i prije trudnoće. 

“Odlučila sam se vratiti vježbanju nakon deset tjedana, ali ne zbog tijela nego uma. Osjećam se dobro kad vježbam i počela sam biti anksiozna. Nije bilo pritiska zbog toga kako sam izgledala, jednostavno se nisam osjećala dobro”, dodala je Felstead.

Kaže kako nije birala teške i zahtjevne, već jednostavnije postnatalne vježbe. 

“Nemam energije, umorna sam, ali nakon samo 20 minuta vježbanja se osjećam puno bolje. Jutarnji sam tip osobe pa i vježbam rano. To mi daje dozu endorfina i ostatak dana se osjećam dobro”, otkrila je reality zvijezda.

Njezina kći upravo uči puzati pa Felstead objašnjava kako joj nije jednostavno organizirati poslovne obveze i brigu oko djeteta.

“Ne mogu se usporediti s majkama koje imaju tipičan uredski posao od 9 do 17 sati, ali bez ičije pomoći brinem o Indiji 24 sata, sedam dana u tjednu i obavljam sastanke”, kaže Felstead koja trenutno razmatra opciju da djevojčicu upiše u vrtić.

“Osjećam krivnju, ne želim je ostaviti, ali mislim da je bolje za nju da se socijalizira s drugom djecom”, zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.