Dječak skoro umro nakon što je sudjelovao u bizarnom i opasnom novom izazovu

Foto: 123rf

IMA li kraja glupim izazovima na koje nasjedaju nesmotrena djeca?

Ako ste mislili da je smrtonosno gutanje deterdženta bio vrhunac gluposti modernih klinaca, najnoviji slučaj 12-godišnjeg dječaka koji je skoro umro nakon što je progutao magnete opet je dokazao da današnje društvo doista odlazi u posve krivom smjeru.

Freddie Webster iz Yorkshirea slučajno je progutao dva para magnetnih kuglica, čime je postao "faca" ispunivši izazov, a da bi mu spasili život, liječnici su mu morali doslovno raskopati trbušnu šupljinu te ukloniti oko 10 centimetara debelog crijeva. Operacija je trajala četiri i pol sata.

Što se dogodilo?

Klinci su izmislili izazov u kojem u usta treba staviti par magnetnih kuglica. Jedan se stavi na jezik, a drugi sakrije u obraz, kao što je to učinio i Freddie Webster, a cilj im je testirati djelovanje magneta te što duže izdržati njihovo prirodno privlačenje.



Međutim, kako klinci ne razmišljaju da bi kuglice mogle biti kobne, Freddie je, kako je naknadno ispričala njegova majka, "slučajno progutao obje kuglice koje su mu skliznule u grlo, ali je nakon pet sati opet napravio istu stvar te progutao još jedan par. A tad su se kuglice u trbuhu počele privlačiti te su tako poderale dobar dio crijeva", objasnila je mama koja je ispričala da joj sin priznao kako je progutao dvije kuglice za koje se nadala da će samo proći kroz probavni trakt. Međutim, nakon dva dana sin se požalio na bol koja postaje sve veća i ne prestaje. Tad su ga odvezli na hitnu gdje je jedva preživio složenu operaciju te je nakon kritičnog oporavka jedva uspio doći k sebi.

Mama je cijelu priču ispričala u javnosti kako bi upozorila roditelje na još jedan glup i opasan izazov.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.