Bolničarka podijelila video bebe koja ima poteškoće s disanjem kao upozorenje drugima

Foto: Pixabay

NA INSTAGRAM profilu pod nazivom Tiny Hearts Education, koji trenutno ima preko 318 tisuća pratitelja, bolničarka i majka dvoje djece Nikki Jurcutz redovito objavljuje savjete za roditelje koji doslovno spašavaju život. Isto se može reći i za njezinu najnoviju objavu u kojoj je otkrila tri znaka na koje svaki roditelj treba reagirati jer mogu ukazivati na ozbiljne respiratorne probleme kod djece.

Podijelivši videozapis bebe koja se vidljivo bori s disanjem, Nikki je apelirala na roditelje da dobro prouče i nauče kako kod vlastitog djeteta prepoznati otežano disanje.

U snimci koju je objavila objašnjava da ključni znakovi upozorenja uključuju uvlačenje rebara prilikom disanja, neobično klimanje glavicom ili uvlačenje grla prilikom hranjenja, što je također poznato kao ''uvlačenje'' dušnika. Svaki od ovih simptoma, objašnjava bolničarka, ukazuje da bi mogla biti riječ o otežanom disanju, a čak i o respiratornom sincicijskom virusu ili RSV-u koji zna biti itekako opasan za dojenčad i malu djecu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.