Blogerica otkrila razlog zbog kojeg se djeca lošije ponašaju u blizini majke

Foto: 123RF

JESTE li ikada primijetili da se djeca lošije ponašaju kada su u blizini svoje majke? To je vrlo čest slučaj, a blogerica i majka Kate Baltortsky otkrila je mogući razlog zbog kojeg se to događa.

Naime, Baltortsky je i sama primijetila da su njezina djeca cijeli dan dobra, no sve se promijeni kad je ugledaju. Ni sama nije znala zbog čega to rade.

''Zbog vas, mame, vi ste njihovo utočište. Vi ste mjesto na koje mogu doći sa svim svojim problemima. Ako ih vi ne možete utješiti, tko može? Vi ste, drage mame, spremnik za neželjene osjećaje i emocije'', napisala je na svom blogu.

Kaže kako se djeca zapravo tijekom dana suzdržavaju od neugodnih situacija, no opuste se kada ugledaju roditelje, najčešće majke.

''Ne znaju pokazati emocije osim cviljenjem, plakanjem, bacanjem. To je zadnja stvar kojom se želite baviti nakon što dođete s posla kući, ali kao majka, često morate. Niste razmazile svoju djecu, nego ste izgradile okruženje u kojem se osjećaju sigurno i ponašaju prirodno'', pojasnila je Baltortsky.

Ona smatra kako je navedeno zapravo dobar znak jer djeca moraju naučiti prihvatiti svoje osjećaje, emocije i tjelesne funkcije. Iako nema rješenje kako takve situacije lakše prevladati, želi da znate da niste usamljeni.

''Znam, to deprimira, ali smatrajte to znakom da vas vole'', poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.