Beba koja je težila manje od pola kilograma nakon 150 dana napokon ide kući

ČETVEROMJESEČNA Kallie Bender konačno može u svoj dom. Ova djevojčica rođena sa svega 370 grama prvih 150 dana života provela je u bolnici. Na svijet je došla u 25. tjednu trudnoće, a liječnici je smatraju pravim čudom, prenosi Good Morning America.

Njezina mama Ebonie Bender primljena je u bolnicu kad je tijekom pregleda na ultrazvuku primijećeno da je Kallie premala, što se još naziva i mikropremija. Također, liječnici su uočili nedovoljno plodne vode. Rođena je 24. svibnja 2019. godine, 15 tjedana prerano, i jedna je od najmanjih beba ikad rođenih u lokalnoj bolnici u Phoenixu, Arizoni.

"Ona je borbena djevojka", rekla je Bender.

Nekoliko tjedana nakon rođenja Kallie je disala uz pomoć stroja. Bila je intubirana i tek je trebala naučiti jesti.

Bendersi uz Kallie imaju i tri sina koji su bili "vrlo angažirani oko male sestre od prvog dana".

"Stalno su bili kraj njenog kreveta i čitali joj. Istraživanja pokazuju da je to vrlo važno za bebin razvoj", izjavio je doktor Vinit Manuel.

Medicinske sestre koje su skrbile o njoj jako je obradovalo što Kallie odlazi kući.

"Oduševljeni smo što nakon gotovo pet mjeseci Kallie odlazi kući sa svojom obitelji. Uživali smo je gledati kako raste i uzbuđeni smo što će sve doživjeti u budućnosti s roditeljima i braćom", rekla je Becky Cole, jedna od medicinskih sestara koja je skrbila za Kallie.

Danas djevojčica teži preko 7 kilograma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.