Žena htjela baciti dijamant u smeće pa otkrila da vrijedi 18 milijuna kuna

Foto: Shutterstock

UMIROVLJENICA iz Velike Britanije, koja je željela ostati anonimna, otkrila je da je komad nakita, koji je htjela baciti u smeće, zapravo skupocjeni dijamant, piše BBC. Prije mnogo godina ova žena kupila je dijamant na buvljaku, a htjela ga je baciti u smeće misleći da je bezvrijedan komad bižuterije. 

Susjed ju je potom uvjerio da ode na procjenu dijamanta. Mark Lane iz Featonby's Auctioneersa u North Shieldsu otkrio je za BBC o čemu se zapravo radi. Žena je bila u prolazu i donijela je dijamant u njegovu trgovinu. 

"Bio je u kutiji s njezinim vjenčanim prstenom i nizom bezvrijedne bižuterije. Stajao je na mom stolu dva ili tri dana dok nisam upotrijebio stroj za testiranje dijamanata. Zatim smo ga poslali našim partnerima u London prije nego su ga certificirali stručnjaci u Antwerpenu u Belgiji, koji su potvrdili da ima 34 karata", objasnio je Mark Lane.

Lane kaže da je to najveći dijamant koji je vidio u pet godina svog poslovanja. Žena mu je rekla da voli ići po buvljacima i da nije niti jednom pomislila da je riječ o pravom dijamantu, no naposljetku je otkrila da taj dijamant zapravo vrijedi 2 milijuna funti (gotovo 18 milijuna kuna).

"Rekla nam je da ga je zamalo bacila u kantu prije nego je njezin susjed predložio da nam ga donese na procjenu. Boja, čistoća, veličina... Pronaći dijamant od 34 karata je izvan ljestvice", dodaje Lane. 

Dijamant se čuva na sigurnom mjestu u Hatton Gardensu u Londonu, a bit će ponuđen na dražbi 30. studenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.