Želite li za Vatrene navijati u Moskvi, to bi vas moglo koštati i 100.000 kuna

Foto: Igor Kralj/Pixsell

U HRVATSKOJ je, sukladno nogometnom ludilu koje je zavladalo nakon što su se Vatreni plasirali u finale Svjetskog prvenstva, porasla potražnja za ulaznicama na finale, kao i za letove prema Moskvi. 

Iz najvećih domaćih agencija javljaju da ima velika količina upita za izravne i neizravne letove za Moskvu, a mi smo odlučili provjeriti koliko bi vas takvo putovanje moglo koštati u vlastitom aranžmanu. 

Ulaznica

Ako niste unaprijed nabavili ulaznicu, to bi se moglo pokazati kao problem jer je HNS danas službenim priopćenjem obavijestio javnost da dodatnih ulaznica u slobodnoj prodaji neće biti. 

Navijači koji su već u Moskvi na razne se načine snalaze da bi došli do ulaznica, kupujući ih od Rusa i Argentinaca. 

Kupiti ih možete i preko oglasnika, a cijene se kreću od 1000 do nevjerojatnih 74.350 kuna. 

"Karte za polufinale i finale u Moskvi, najviša 1.kategorija VIP loža s inclusive jelom i pićem, hostesama. Nakon utakmice imate pristup u Match house, party s ostalim sudionicima iz VIP dijela. Samo ozbiljni kupci, karte se preuzimaju u Moskvi", stoji u oglasu s najvišom cijenom. 

Let

Provjerili smo kako se kreću cijene povratne karte ako u Moskvu putujete iz Zagreba, Splita ili Zadra. 

Ako u iz Zagreba u Moskvu letite u nedjelju, a vraćate se u ponedjeljak avionska karta će vas koštati od 5224 kune do 20.031 kunu, ovisno o letu. 

Najjeftiniju putnu kartu iz Splita platit ćete 8226 kuna dok će vas najskuplja izaći 16.438 kuna. 

Putujete li iz Zadra izdvojit ćete najmanje 9972 kuna, dok će vas najskuplja opcija koštati 32.494 kune. 

Bitno je napomenuti da je uz većinu letova naznačeno da je preostalo još samo nekoliko mjesta, pa biste trebali biti brzi, želite li pronaći svoje mjesto na nekom od ovih letova. Osim toga, ovisno o presjedanju, neki letovi u Moskvu stižu tek narednog dana, pa dobro pripazite što kupujete kako vam se ne bi dogodilo da tekmu provedete sjedeći u avionu. 

Smještaj

Prema informacijama sa stranice booking.com, u Moskvi još uvijek ima dostupnog smještaja. 

Ovisno gdje biste proveli noć, cijene variraju. Tako ćete primjerice noć u hostelu u spavaonici koju ćete dijeliti sa šest do osam ljudi platiti između 25 i 334 kune. 

Hoteli su nešto skuplji, pa će vas noćenje u njima koštati između 56 za najjeftiniji i 1222 kune najskuplji hotelski smještaj. 

Odlučite li se za privatni smještaj soba će vas koštati od stotinjak kuna do 1018 kuna. 

Agencije

Cijene aranžmana u agencijama koštat će vas okvirno oko 10.000 kuna. 

Agencija Atlas će u nedjelju imati charter iz Zagreba, koji se vraća nakon finalne utakmice Hrvatske i Francuske, a taj je let manje-više rezerviran. Cijena tog povratnog leta s transferima do stadiona i nazad do zračne luke u Moskvi, iznosi oko 12 tisuća kuna, čemu još treba dodati oko 900 kuna za obvezne zrakoplovne i sigurnosne pristojbe.

Četiri chartera za Moskvu iz Zagreba za vikend planira i agencija Ban Tours, službena agencija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koja je, kako se doznaje, prodala svih oko tisuću mjesta, od kojih je gotovo 500 samo na jednom charteru, koji će letjeti u nedjelju, a s kojima je sličan broj navijača već letio i na polufinalnu utakmicu Hrvatske. Riječ je o jednom od najvećih putničkih zrakoplova koji je sletio na neku hrvatsku zračnu luku, Boeingu 777-300 ER, koji je Ban Tours zakupio.

Spektar putovanja nude aranžman od petka do nedjelje s cijenom od 11.140 kuna, a Speranza Travel jednodnevni izlet u Moskvu naplaćuje 10.500 kuna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.