Zbog neimaštine djeci kuhala kamenje: Nadala sam se da će zaspati čekajući večeru

Screenshot: Youtube

UDOVICA Peninah Bahati Kitsao ostala je bez posla i prihoda te je svojoj djeci zbog neimaštine kuhala kamenje nadajući se da će zaspati prije nego što shvate da nema večere. 

Peninah, koja živi u Mombasi u Keniji, prošle je godine ostala bez muža, kojeg je ubila lokalna banda, te je djecu uzdržavala perući rublje, no zbog pandemije koronavirusa ostala je bez posla, piše BBC. 

Njena susjeda Prisca Momany ispričala je za lokalne medije o tome kako je Peninah prisiljena živjeti nakon što je čula kako njena djeca plaču od gladi. Obitelj živi u dvosobnoj kući bez struje i vode. 

Djeci je kuhala kamenje kako bi ih zavarala da će dobiti obrok, no za kenijski NTV ispričala je da su brzo shvatili što se događa. 

"Počeli su mi govoriti da znaju da lažem, ali nisam ništa mogla napraviti jer nemam ništa", rekla je. 

Nakon što su vijesti objavljene, brojni su je ljudi kontaktirali kako bi joj pomogli i uplatili joj novac na račun koji je za nju otvorila susjeda jer Peninah ne zna ni čitati ni pisati. 

"Zvali su me iz cijele zemlje i pitali kako mi mogu pomoći. Nisam mogla vjerovati da su Kenijci tako velikodušni", ispričala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.