Zašto je Tina Turner odbacila američko državljanstvo i godinama živjela u Švicarskoj?

Foto: Epa

LEGENDARNA rock pjevačica Tina Turner preminula je u srijedu u dobi od 83 godine u svom domu u Kusnachtu, blizu Züricha u Švicarskoj. Tina je preminula prirodnom smrću, u snu, a od nje se već dva dana opraštaju brojni fanovi i kolege. Isto tako, mnogi se jamačno pitaju kako to da je američka rock ikona Turner živjela u srcu Europe, u Švicarskoj.

Turner je odbacila svoje američko državljanstvo i napustila je SAD još sredinom devedesetih. A sada, nakon njezine smrti, ponovo je postao popularan videoisječak Tinina gostovanja kod Larryja Kinga iz 1997. godine kada je pojasnila zašto je napustila Ameriku.

"Bila sam uspješnija u Europi"

"Napustila sam Ameriku jer sam bila puno uspješnija u drugoj zemlji, i moj dečko je iz druge zemlje", rekla je tada Turner i zatim dodatno objasnila. "U biti, Europa je više voljela i podržavala moju glazbu", rekla je Turner.

King je potom ustanovio kako je Turner itekako velika zvijezda i u Americi, a ona je na to odgovorila: "Ne baš tako velika kao Madonna. U Europi sam ja velika kao i Madonna, a u nekim sam državama veća i od Rolling Stonesa."

Isto tako, Turner je ovu tezu rekla i prilikom gostovanja u showu 60 minutes. "Nitko u Americi ne zna da sam ja ovako uspješna u Europi", izjavila je 1996. godine Turner.

Spomenimo i kako se 2013. godine Turner udala za njemačkog producenta Erwina Bacha i uzela je švicarsko državljanstvo, a odbacila američko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.