Zadnje poruke prije smrti: Tumblr blog koji će vam slomiti srce

Printscreen: Tumblr

TUMBLR blog naziva "The Last Message Received" mjesto je gdje korisnici postavljaju posljednje poruke koje su razmijenili sa svojim bivšima ili pak bližnjima koji su prerano i iznenada preminuli. Nešto poput viralnog Muzeja prekinutih veza, samo što u fokusu nisu predmeti, već njihove zadnje riječi.

Tumblr je pokrenula 15-godišnja Emily Trunko, srednjoškolka koja pohađa  Virtual Academy u Ohiu. "Uvijek su me fascinirale sitnice iz života drugih ljudi. Posljednje poruke prije prekida ili smrti su zaista dirljive", rekla je Emily.

Neke od poruka su jednostavno "zločeste", dok je većina ipak iznimno tužna. Tako na jednom od objava muškarac ženi piše kako ju ne želi više vidjeti jer jednostavno "ne želi biti viđen u javnosti s nekim tko tako izgleda". Drugi, pak, prikazuje poruku koju je baka poslala unuci prije operacije srca, tješeći je i govoreći da se ne brine. Nažalost, operaciju nije uspjela preživjeti.

Osim toga, Tumblr vrvi i porukama prekida pa tako na jednoj slici možemo vidjeti i poruku "Ovo će me zauvijek izjedati. Obećaj mi da ćemo i dalje biti tu jedno za drugo... Znam da je prekasno, ali sve bih učinio da te vratim nazad. Tebi i novom suprugu želim svu sreću".

"Nakon što sam pokrenula ovaj Tumblr, postala sam svjesnija i svojih poruka. Svaka poruka koju napišem može biti posljednja koju ću ikada poslati, a svaka poruka koju primim može biti zadnja koju ću dobiti od te osobe", istaknula je Trunko za Buzzfeed.

Inače, ovo nije prvi internetski projekt mlade Emily. Prije njega je otvorila Tumblr "Dear My Blank", gdje ljudi mogu slati anonimna pisma svojim bivšima, simpatijama ili nekome kome te riječi ne mogu reći u lice.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.