Vojvotkinja od Kenta nije bila na sprovodu, već godinama nije snimljena u javnosti

Foto: EPA

ČLANOVI britanske kraljevske obitelji danas su se okupili na kraljičinom sprovodu u Westminsterskoj opatiji, nakon čega je uslijedila obredna služba u kapelici St. George u Windsoru. Kraljevskoj obitelji pridružili su se brojni svjetski lideri kako bi odali počast Elizabeti. Međutim, jedan član kraljevske obitelji nije se pojavio na ceremoniji.

Katharine, vojvotkinja od Kenta, nije prisustvovala sprovodu. 89-godišnjakinja udana je za princa Edwarda, vojvodu od Kenta, koji je rođak pokojne kraljice Elizabete. Za razliku od Katharine, princ Edward bio je na ceremoniji.

Rijetko se pojavljuje u javnosti

Vojvotkinja je odstupila od kraljevskih dužnosti još 2002. godine te se rijetko pojavljuje u javnosti. U svibnju ove godine viđena je kada je prisustvovala događaju za svoju dobrotvornu organizaciju u Lancaster Houseu u Londonu. Prije toga njezino posljednje javno pojavljivanje bilo je u 2019. godini na koncertu u palači St. James. 

Razlog njezine odsutnosti na sprovodu nije otkriven, no poznato je da je ranije patila od zdravstvenih problema, uključujući i mialgični encefalomijelitis (ME), poznatiji kao sindrom kroničnog umora.

Tko je vojvotkinja od Kenta?

Katharine je četvrto dijete Sir Williama Worsleyja i njegove supruge Joyce Morgan Brunner. Upoznala je vojvodu od Kenta kada je imala 24 godine, dok je on živio u Catterick Campu, engleskoj vojnoj bazi. Par se vjenčao 1961. godine.

Imaju troje djece, lorda Nicholasa Windsora, lady Helen Taylor i Georgea, grofa od St. Andrewsa, te desetero unučadi. Vojvotkinja je 2002. godine odlučila smanjiti svoje kraljevske dužnosti i držati se podalje od javnog života. U nedavnom intervjuu za The Telegraph Katharine je otkrila da je preuzela mjesto učiteljice glazbe u osnovnoj školi Wansbeck.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.