VIDEO Svi pričaju o nevjerojatnom tijelu Matta Damona: Ovo je muka kroz koju je prošao za njega

Foto: Instagram

PROŠLO je devet godina otkako je Matt Damon posljednji put glumio CIA-inog operativca Jasona Bournea, a iako se pojavio u nizu filmova u međuvremenu, ni za jedan od njih nije trebao biti fizički spreman kao za ovu ulogu.

Danas 45-godišnji glumac vratio se u vrhunsku formu uz pomoć trenera Jasona Walsha, s kojim je ranije surađivao na filmu "Elysium".

"Čuo je da mogu pomoći ljudima s ozljedama i onima koji dugo osjećaju bol u leđima, a on je imao problema s donjim dijelom leđa i ramenom. Za nekoliko tjedana pomogao sam mu s ozljedom ramena, a potom i leđa. Osjećao se potpuno dobro i onda smo nastavili dalje", ispričao je Walsh za Business Insider.

Iako nisu bili u kontaktu godinu dana nakon snimanja "Elysiuma", Damon mu se opet obratio za pomoć.

"Rekao mi je da ima tri filma za redom i da treba moj talent", ispričao je Walsh.

Ta tri filma bili su "Marsovac", "Veliki zid" (premijera se očekuje početkom 2017.) i "Jason Bourne" koji u kina stiže za šest dana. Godinu i pola su radili na Damonovom tijelu, koje je mora biti fleksibilno, mobilno i jako. Walsh tvrdi da je učinio sve da Damona dotjera do maksimuma, a da ga ne slomi. Radili su i na VersaClimberu, spravi za kardio vježbe koja pokreće cijelo tijelo istovremeno aktivirajući i ruke i noge.

Damonova dnevna rutina vježbanja sadržavala je sto trbušnjaka, 300 sklekova, 50 čučnjeva, 50 čučnjeva sa skokom, zgibove s utegom od 15 kilograma na struku, čučnjeve na jednoj nozi s utezima od 55 kilograma u svakoj ruci te sled push and pulling.

Unos kalorija slavnom je glumcu bio ograničen na 2000, a nije smio piti ni previše vode kako bi mu mišići bili izraženiji. 

<br>

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.