Video - Seve Nacionale na otvorenju dućana ELFS: Ove kreacije su za dobre ljude

MODNI dvojac ELFS otvorio je u samom centru Zagreba istoimeni butik, a ponuđenom su kolekcijom, inspiriranom legendarnom sapunicom Dinastijom, pokušali oživjeti tmurnu recesijsku jesen. Na otvorenje su, između ostalih, došli i Severina, Nikolina Pišek, Tihana Harapin Zalepugin te Neven Ciganović.

Modom protiv recesije

Dizajnerski dvojac Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica svoju su kolekciju predstavili na ovogodišnjem Cro a Porteru, a šarene i svjetlucave kreacije sad su dostupne i u njihovom butiku "ELFS", jer se žele, kako sami kažu, modom boriti protiv recesije. "Kolekcija s Cro a Portera bila je inspirirana Dinastijom. Povukli smo paralelu sa svijetom iz ranih 80-ih kada je bila recesija o kojoj se i sada puno priča. Dinastija je bila odgovor na tu krizu, umjesto turobnih ekonomskih izvještaja, ona je prikazivala kako se ljudi razbacuju bogatstvom i žive glamurozno, jednostavno nije imala veze s tom realnošću. Mi smo svojom kolekcijom željeli pružiti tu jednu iluziju i boriti se protiv recesije", objasnio nam je Ivan Tandarić iz ELFS-a. Dvojac ne drži mnogo do toga da im odjeću nose celebritiji, već tvrde kako im je važno da je nosi netko kome dobro stoji. "Ne dopuštamo si da budemo toliko bahati - ako se nekome naše kreacije sviđaju, može si ih priuštiti i osjeća se dobro u njima, zašto ih ne bi kupio", kaže Ivan.

"Ja ljude dijelim na dobre i loše, a njihove su kreacije za dobre ljude"


Severina je kratko bila na otvorenju, jer se žurila na koncert, ali dobro je pogledala ponudu u butiku. Rekla je da i sama nosi njihove kreacije, a misli da su one "za dobre ljude". "Svi kreatori imaju entuzijazam u sebi i ljubav prema modi, a ELFS se razlikuju od njih kao i svi ljudi, jer svi smo mi različiti. Ja ljude dijelim na dobre i loše, a njihove su kreacije za dobre ljude", izjavila je Seve Nacionale.

"Cijene bi mogle biti i niže"


Njihove kreacije voli i manekenka Anita Dujić koja je na otvorenje došla sa svojim dečkom, Ivanom Veljačom, bratom poznatije Jelene Veljače. Anita smatra da je odjeća dvojca ELFS vrlo nosiva i namijenjena mladim, urbanim ljudima, ali ne misli da su im cijene pristupačne tim istim mladim ljudima. "Iskreno, mogle bi biti niže", rekla je Anita koja je zajedno s dečkom Ivanom bezbroj puta ponovila kako se ne misle uskoro vjenčati, iako su u vezi tri godine i žive zajedno. No, poslovna suradnja ovog para vrlo je izgledna. "Anita je jako inteligentna cura i oboje znamo kako tko razmišlja. Ja pokrećem svoju firmu koja će se baviti dizajnom interijera i namještaja i Anita će vjerojatno sudjelovati u tome", rekao je Ivan Veljača. Sam priznaje da ne drži mnogo do mode, već to prepušta svojoj sestri i curi.



"Svaka žena jednom mjesečno treba odjenuti nešto ludo i tigrasto"

Nikolina Pišek došla je bez svog dečka Kristijana Curavića kojeg moda zanima "kao i svakog muškarca". Smatra da svaka žena barem jednom mjesečno treba odjenuti nešto "ludo i tigrasto". "ELFS shvaćaju modu kao igru, ne znam koji bi bio prototip žene koja bi to nosila. Mislim da to može biti svaka žena jednog dana u mjesecu", kaže popularna voditeljica. Sjetila se i slavne sapunice Dinastije koja je poslužila kao inspiracija kolekciji. Kaže da se pomalo sjeća prikazivanja "najslavnije sapunice", ali inače nema vremena za gledanje nečeg takvog.


"ELFS voli zrelije, seksi manekenke koje znaju što hoće"

Tihana Harapin Zalepugin, vlasnica modne agencije Talia model, mnogo je surađivala s ELFS-ima i ima samo riječi hvale za njih. Kaže da njene manekenke vole raditi s njima. "Oni rade revije na kojima se djevojke mogu pokazati na drugačiji, nestandardan način od onog na klasičnim revijama", kaže Tihana i dodaje da "dečki" u zadnje vrijeme traže zrelije, seksi cure koje znaju što hoće, a posebno vole plavuše. Ona se također prisjetila slavne Dinastije, kaže da ju je gledala iako je bila plačljiva, a najdraži lik joj je bila Crystal. "Dinastija je nam je tada pokazala glamur koji nam je bio nezamisliv", rekla je Harapin Zalepugin, koja u slobodno vrijeme radije gleda horrore i kriminalističke serije.

Gotovo nitko ne želi Bandića za predsjednika

Iako se radi o prigodi modnog karaktera, neizbježna tema bila je predsjednička kandidatura zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Celebritiji su to doživjeli kao hrabar i pozitivan čin, ali nitko se nije želio izjasniti o tome namjerava li dati svoj glas Bandiću na predsjedničkim izborima.

"Bandić će uzeti dio šarma Vidoševiću, a dio birača Josipoviću zbog političkog usmjerenja", smatra Tihana Harapin Zalepugin, ali ističe da bi radije na mjestu predsjednice vidjela ženu koja "zna napraviti dobru salatu". Kao kandidatkinje za tu poziciju vidi Vesnu Pusić i Vesnu Škare Ožbolt, ali smatra da će nas dalje ipak voditi "muška ruka".

"Bandić je vrlo ambiciozan muškarac i mislim da je dobro da Hrvati imaju što više kandidata za biranje na predsjedničkim izborima", rekla je Nikolina Pišek koja još razmišlja za koga će glasati.

Anita Dujić i Ivan Veljača oboje imaju pozitivno mišljenje o Bandićevoj kandidaturi, ali dok je Ivan prilično suzdržan što se tiče podrške zagrebačkom gradonačelniku, Anita je rekla da će najvjerojatnije glasati za njega, iako je apolitična.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.