VIDEO Saudijski svećenik zabranio najčešći način zabave većine ljudi na svijetu

Foto: Instagram

IAKO u Saudijskoj Arabiji postoji niz bizarnih zakona kojima se krše osnovna ljudska prava, posljednja zabrana možda je najbizarnija dosad. Viši saudijski crkveni dužnosnik zabranio je stanovnicima te zemlje da se fotografiraju sa svojim mačkama. Kao da to nije dovoljno, potpuno je zabranio fotografiranje bilo čega.

Naime, šeik Saleh Bin Fawzan Al-Fawzan ostao je u čudu kad su ga tijekom jedne emisije pitali o sve češćem trendu među stanovnicima Saudijske Arabije - fotografiranju s mačkama. Kako on kaže, to nije nužno, stoga je i zabranjeno. Iako su mu pokušali objasniti da stanovnici samo oponašaju trendove sa Zapada, gdje se svi vole fotkati sa svojim ljubimcima (pa i Taylor Swift), on se nije dao.

"Molim? Kako to mislite fotografiranje s mačkama? Fotografiranje je zabranjeno. Mačke tu uopće nisu važne. Fotografiranje je zabranjeno ako nije nužno, s mačkama, sa psima, s vukovima, nije bitno s čim", rekao je.

Video je objavljen još u travnju, no tek je sad preveden pa zapadnjaci razumiju o čemu se u njemu radi.

S obzirom na to da u toj zemlji obiteljski liječnici muškarcima savjetuju kako fizički kazniti ženu, a zabranjeno je i igranje šaha, ova zabrana, ma koliko bila čudna, nije toliko nevjerojatna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.