VIDEO Roditelji su ga napustili jer je rođen bez udova, a jedna žena promijenila mu je život

Screenshot: Facebook

CHRISTIAN ARNDT rođen je s rijetkim tetra- amelia sindromom zbog kojeg nema ni ruke ni noge, a zbog toga su ga napustili i njegovi biološki roditelji, piše portal Fabiosa.

Na sreću posvojio ga je jedan njemački bračni par dok je bio još beba. Iako njegovo stanje traži dvadesetčetverosatnu asistenciju, a njegova majka Gisele ga mora odijevati, kupati, brijati i hraniti, Christian živi ispunjen život.

Zahvaljujući svojim posvojiteljima koji su ga naučili da se ne treba osjećati inferiorno u odnosu na druge, Christian se uvijek oslanjao na svoju volju za životom i vlastiti trud.

Upisao je fakultet i studira IT. Predavanja prati preko interneta, a tipka pomoću naprave koju pokreće ustima. Nada se da će se po završetku studija uspjeti zaposliti.

"Ne mogu se zamisliti s rukama i nogama. Ovakav sam i takav se borim za svoj život i dostojanstvo. Želim svoje roditelje učiniti ponosnima", kaže Christian kojem je životni uzor Nick Vujičić, Australac rođen s istim sindromom. Nick je motivacijski govornik koji je život posvetio inspiriranju drugih da žive u skladu sa svojim potencijalom.

Iako ne može hodati, ni jesti bez tuđe pomoći, Christian se nije prepustio očaju već se u budućnosti nada obiteljskom životu sa ženom i djecom.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.