VIDEO Poznati Hrvati poslali snažne poruke Vladi: "Dajte im besplatan prijevoz"

Video: Index

BROJNE osobe iz javnog života ovih su se dana uključile u inicijativu udruge Brački poljupci kojom se djeci s poteškoćama u razvoju pokušava omogućiti besplatan trajektni prijevoz. Hashtag #NeštoZbiljaVažno brzo se proširio društvenim mrežama, a sve s ciljem da se prekine dugogodišnja praksa koja ugrožava potrebitu djecu s hrvatskih otoka.

Tony Cetinski, Doris Pinčić Rogoznica, Luka Nižetić i Mirela Priselac Remi samo su neka od poznatih imena koja ovih dana apeliraju na Vladu po pitanju spornog članka 47. Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu. Naime, vladajuća većina odbila je prijedlog o omogućavanju svoj otočkoj djeci s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom pravo na besplatan prijevoz.

"Apel za hitnu promjenu zakona kako bi se omogućio obiteljima sa djecom sa poteškoćama koji putuju na terapije sa svih naših otoka besplatan prijevoz!", napisao je Tony Cetinski i javnost pozvao da se priključe inicijativi.

"Ono što oni traže je nešto što bi trebalo biti osnovno, nešto što se ne bi trebalo tražiti", poručila je voditeljica Doris Pinčić Rogoznica.

"Troškovi liječenja su jako skupi i sve što oni traže je besplatna karta s otoka na kopno", rekao je Luka Nižetić i poručio svima da se priključe akciji.

U udruzi Brački poljupci oduševljeni su odazivom javnosti. "Ovim putem zahvaljujemo svim ljudima koji su nas podržali na prosvjedu 'Nešto zbilja važno' prošle subote u Supetru, medijima koji su odgovorno izvještavali o našim zahtjevima te svim ljudima dobre volje koji su putem društvenih mreža svakodnevno kroz fotografije i videa s našim hashtagom #nestozbiljavazno pomogli da se pročuje vijest o našoj borbi", proučila je predsjednica udruge Brački poljupci Maja Bonačić-Proti.

Pogledajte što su o inicijativi rekli Damir Kedžo, Ana Begić Tahiri, Remi, Slavko Sobin i brojne druge poznate osobe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.