VIDEO Nikad nije otkriven uzrok: Misteriozna smrt žene i danas mnogima ledi krv u žilama

Screenshot: YouTube

ŽENA pod imenom Gloria Ramirez dovezena je 19. veljače 1994. godine u bolnicu Riverside General sa simptomima mučnine, otežanog disanja i ubrzanog rada srca. Ono što se potom dogodilo ušlo je u povijest kao jedna od najvećih medicinskih anomalija ikada.

Nakon što je Gloriji srce stalo, medicinsko osoblje odlučilo je koristiti defibrilator, no prije toga primijetili su da je njeno tijelo prekriveno "masnim sjajem" koji je imao "miris sličan voću i češnjaku".

Medicinska sestra pod imenom Susan Kane izvadila joj je krv, a tijekom tog procesa osjetila je da joj krv ima "miris po kemikalijama". Medicinski tehničar primijetio je i neobično obojene čestice u Glorijinoj krvi. Ubrzo nakon vađenja krvi, sestra Kane se onesvijestila te su je odvezli na pregled.

Ubrzo su članovi medicinskog osoblja počeli masovno padati u nesvijest, tresti se i nepravilno disati.

S obzirom na velik broj oboljelih djelatnika, bolnica je proglasila hitno stanje, a pacijenti su evakuirani iz zgrade na parkiralište.

Gloria je kasnije proglašena mrtvom, a njeno je tijelo prevezeno u izoliranu sobu. Tijelo su prevezla dva medicinska djelatnika, a jedna od njih, Sally Balders nakon toga je počela povraćati, osjećala je žarenje te je hospitalizirana na deset dana.

Druga medicinska sestra Julie Gorchynski završila je u jedinici za intenzivnu njegu, a njeni su simptomi bili najteži te je mjesecima mogla hodati samo uz pomoć štaka.

Ukupno je 23 medicinskih djelatnika od njih 37, koji su došli u kontakt s tijelom Glorije Ramirez osjetilo mučninu. Bolnica je pretražena, no nisu pronađene kemikalije koje su mogle uzrokovati tu pojavu. Dva mjeseca nakon smrti Gloria je napokon pokopana u Riversideu u Kaliforniji. Ni dan danas nije poznato što joj se dogodilo. Obdukcijom je zaključeno da je preminula od "kardiološke disritmije", a u njenom tijelu nisu pronađene kemikalije.

Različite teorije o Glorijinoj smrti

Zbog toga su se tijekom godina razvile različite teorije o tome što se dogodilo te večeri u bolnici. Kalifornijska služba za zdravstvo tvrdila je da je osoblje doživjelo masovnu histeriju, bez pravog medicinskog razloga. Kao dokaz za to navodili su činjenicu da djelatnicima hitne službe koji su dovezli Gloriju u bolnicu nije bilo loše te to što u njenoj krvi nije bilo otrova. Gorchynski je odbacila takve tvrdnje i tužila bolnicu tražeći šest milijuna dolara zbog svega što joj se dogodilo.

Druga teorija stigla je iz Livermore laboratorija, koji je tvrdio da je moguće da se sve dogodilo zbog kemijske reakcije. Prema njima, moguće je da je Ramirez koristila DMSO gel kako bi ublažila simptome raka (to bi objasnilo miris češnjaka). DMSO sadrži dimetil sulfon, koji je pronađen u prekomjernim količinama u Glorijino krvi. Nakon elektrošokova koje je Gloria primila, dimetil sulfon mogao se razdijeliti te spojiti sa sulfatima i stvoriti dimetil sulfat, spoj koji oštećuje srce, jetru i bubrege te uzrokuje paralizu i delirij.

Stručnjaci su u toj teoriji našli nekoliko nelogičnosti, a laboratorij nikad nije proveo testiranja koja bi je dokazala.

Treća teorija bila je da za misterioznu pojavi nije krivo Glorijino tijelo već sama bolnica, u kojoj je često dolazilo do curenja plina. Mnogi su uvjereni da je bolnica pokušala sve zataškati, jer je patolog najprije rekao da smrt nije bila prirodna, a potom se predomislio. Glavna istražiteljica Stephani Elbright ubila se mjesec dana nakon početka istrage, a njeni kolege rekli su da je osjećala pritisak tijekom istrage. Sumnjivo je i to što je uzorak Glorijine krvi jednostavno nestao tijekom istrage. Glasnogovornik okruga Riverside Tom DeSantis priznao je da nikad nisu provjerili ventile u bolnici, no to su napravili "nezavisni stručnjaci".

Glorijina obitelj uvjerena je da je pravi uzrok njene smrti zataškan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.