VIDEO Najskandalozniji kralj prijetio tužbom Facebooku zbog sramotne snimke s ljubavnicom

Foto: Facebook

TAJLANDSKE vlasti zahtijevaju od Facebooka da ukloni snimku njihovog kralja iz njemačkog shopping centra, na kojoj on šeće okolo odjeven u odrezanu majicu i prekriven lažnim tetovažama.

Snimka 64-godišnjeg kralja Mahe Vajiralongkorna navodno je nastala u Münchenu u srpnju 2016. godine, a na njoj se uz njega nalazi njegova ljubavnica. Razlog zbog kojeg je snimka postala hit na društvenim mrežama je očit.

Tajlandske vlasti zaprijetile su tužbama, ako video i dalje bude dostupan nakon utorka u 10 sati.

Nakon što je taj rok prošao, iz Tajlanda su poručili da ipak neće tužiti.

Glavni tajnik nacionalne komisije za emitiranje i telekomunikacije Takorn Tantasith, najavio je prošlog četvrtka da se sprema tužba Facebooku, prenosi Telegraph pisanje Bangkok Posta. Prije toga je Udruga tajlandskih internetskih provajdera pisala Marku Zuckerbergu i tražila ga da se taj sadržaj blokira na području Tajlanda. Vrijeđanje monarha u toj se zemlji kažnjava s 15 godina zatvora.

Sadašnji kralj bio je jedini nasljednik Kralja Bhumibola Adulyadeja koji je umro prošle godine. Vajiralongkorn je dobar dio života proveo daleko od očiju javnosti, no nakon smrti oca postao je najvažnija figura u svojoj zemlji. Zbog toga mu prijašnji život stvara velike probleme. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.