Video: Muslimani zbog serije "Lud, zbunjen, normalan" prijete prestankom plaćanja TV pretplate

EPIZODE treće sezone humoristične serije "Lud, zbunjen, normalan" emitirane tijekom protekla dva vikenda na Federalnoj televiziji (FTV BiH), izazvale su burne reakcije gledatelja. Naime, mnogi smatraju kako te epizode vrijeđaju vjerske osjećaje i dostojanstvo muslimana, a kako prenosi Dnevni avaz, neki od gledatelja čak i najavljuju kako će upravo zbog te serije otkazati plaćanje RTV pristojbe.

Naime, u 76. i 77. epizodi protagonisti serije pokušavaju na prevaru prodavati svinjsku šunku pakirajući je kao pureće meso te ismijavaju čovjeka koji u Farukovom studiju želi snimiti CD s ilahijama i kasidama. Upravo te dijelove serije šokirani gledatelji smatraju spornima i stoga ističu da ne namjeravaju putem pretplate financirati takav televizijski sadržaj.

Feđa Isović, scenarist serije "Lud, zbunjen, normalan", u cijeloj priči ne vidi ništa diskutabilno: "U obje epizode ne postoji nijedna uvreda koja bi se odnosila na bilo koje vjerske osjećaje. Tko pažljivo prati epizode, shvatit će to. Neka lažna preosjetljivost mene, iskreno, ne interesira. Čudi me da niste dobivali takve pritužbe kad smo imali slične epizode s katoličkim fratrima. Te epizode desetinama puta su prikazivane u Hrvatskoj i nitko se nije žalio".

Isović je dodao i kako je plaćanje pretplate zakonska obveza te kako bi onda svinjetinu trebalo izbaciti i iz kulinarskih showova ako nekome vrijeđa vjerske osjećaje, a s njim se složila i FTV čiji su čelnici poručili: "Dobronamjerni gledatelj shvatit će da ničija vjerska uvjerenja nisu povrijeđena".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.