VIDEO Mislili su da je odrasla s majmunima, no istina o ovoj curici daleko je užasnija

Screenshot: YouTube

RANIJE ovog tjedna većina stranih medija objavila je da je u siječnju u džungli na sjeveru Indije pronađena djevojčica koja je odrasla s majmunima. Bajkama skloni mediji odmah su je prozvali "curicom Mowgli" po junaku knjige o džungli, no priča ove curice daleko je mračnija i užasnija od tog književnog klasika.

Curica je bila gola, puzala je na sve četiri, a na ljude je siktala poput majmuna. Kako bi je izvukla iz šume, policija se morala boriti s majmunima pa se u početku vjerovalo da su je životinje branile kao pripadnicu svog čopora.

Nažalost, nakon što je djevojčica pregledana u lokalnoj bolnici, liječnici su utvrdili da ima mentalne i fizičke poteškoće te da je najvjerojatnije tek nedavno ostavljena u šumi.

"Mislim da su članovi obitelji bili svjesni da ona ne može govoriti te su je ostavili pored ceste kroz šumu. Ako je i živjela s majmunima, to je trajalo nekoliko dana, ne dulji period. Na prvi pogled je jasno da djevojčica ima osam ili devet godina, no njeni izrazi lica otkrivaju da ima poteškoće, ne samo mentalne, nego i fizičke", rekao je lokalni dužnosnik za Guardian.

"Istina je da se njena obitelj nije željela brinuti za nju. Neke obitelji djevojčice manje cijene od dječaka. Radije bi se riješili djevojčice nego trošili novac na nju. Odgoj je velika odgovornost s obzirom na društvo u kojem živimo, a kad imate curicu odgovornost je dvostruko veća", rekla je aktivistica ženske mreže u Indiji Ranjana Kumari

U međuvremenu curica je na liječenju, a liječnici su otkrili da je napredaka značajan. Sad može sama stajati na nogama, jede krutu hranu, ali i komunicira s liječnicima. Iako je sad sigurna i oporavlja se, ovaj bajka nema sretan završetak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.