VIDEO Kesha rasplakala poznate pjesmom o silovanju koje je proživjela

Foto: Guliver Image/Getty Images

TRENUTAK u kojem je Kesha otpjevala Praying, pjesmu u kojem je opisala silovanje za koje optužuje svog producenta Lukasza "Dr. Lukea" Gottwalda mnogi opisuju kao najemotivniji trenutak dodjele nagrada Grammy.

>>>Kesha otkrila nevjerojatne detalje o silovanju: "Ponudili su mi slobodu ako ću lagati"<<<

S njom su na pozornici bile druge ženske zvijezde, odjevene u bijelo i s bijelim ružama, simbolima pokreta Time's Up protiv seksualnog napastovanja i zlostavljanja.

Njen nastup najavila je Janelle Monae, koja je pak održala strastven govor na tu temu.

"Ponosna sam što večeras stojim zajedno, ne samo kao umjetnica, nego i kao mlada žena, sa svojim sestrama u ovoj prostoriji koje stvaraju glazbenu povijest, pjevačicama, autoricama, asistenticama, glasnogovornicama, direktoricama, producenticama, inženjerkama i ženama iz svih sektora ovog posla. Mi smo kćeri, žene, majke, sestre i ljudska bića. Onima koji se usude i pokušaju nas utišati, dajemo samo dvije riječi #TimesUp (vrijeme je isteklo op.a.). Kažemo da je vrijeme isteklo za nejednake plaće, diskriminaciju i zlostavljanje svake vrste te zlouporabu moći. Dolazimo u miru, ali mislimo na posao. Ne događa se to samo u Hollywoodu i Washingtonu, nego i u našoj industriji", rekla je, dodavši da imaju moć srušiti kulturu koja im ne služi.

"Žene i muškarci, radimo zajedno u glazbenoj industriji posvećeni stvaranju sigurnijeg radnog okruženja, jednakih plaća i neisključivanja žena", dodala je.

Nakon tog govora nastupila je Kesha, s kojom su na pozornici bile Cindy Lauper, Camilla Cabello, Bebe Rexha, Julia Michaels i Andra Day. Nakon završetka, dočekao ju je snažan pljesak publike, ali i podrška na društvenim mrežama.

"Pjevaj to za sve nas. Hvala ti na tvom nevjerojatnom glasu", napisala je Rose McGowan. Rob Thomas napisao je da je "isplakao prave suze" gledajući njen nastup.

"Nakon svega što si napravio mogu ti zahvaliti na tome što sam postala jaka. Hvala ženama na pozornici sa mnom večeras i svima koji su me podržavali", napisala je Kesha. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.