Video: Jesu li psi Oprah Winfrey umrli od bolesti ili ih je pojela?!

POZNATO je kako američka televizijska voditeljica Oprah Winfrey obožava pse. Štoviše, u zagrljaju sa svojim psima pojavila se na nebrojeno mnogo svjetskih naslovnica, mnoge emisije posvećivala psima te u studio nerijetko dovodila svoje obožavane zlatne retrivere. No, koliko god ih voli toliko s njima nema sreće. Prije nego je nabavila dva koker španijela imala je dvogodišnjeg zlatnog retrivera Gracie koja se u svibnju prošle godine ugušila plastičnom lopticom koja je pripadala još jednom Oprahinom psu, 12-godišnjoj koker španijelki Sophie.

Poljubac na toplom tijelu

"Bosonoga sam istrčala van kuće i vidjela skupinu ljudi kako pokušava oživjeti mog psa. Odjednom su mi samo rekli kako im je žao, ali joj nije bilo pomoći. Stajala sam zapanjena i uplakana te promatrala ružičastu mrlju na Graceinom još toplom licu. Naime, prije nego sam se vratila u kuću na ručak dala sam joj poljubac i poželjela ugodnu igru i šetnju", rekla je Oprah Winfrey.

Nakon Graceine smrti ostala joj je 12-godišnja kokerica Sophie. No, to je nije zadovoljavalo već je prije otprilike tjedan dana od sigurne smrti u jednom čikaškom šinteraju spasila dva koker španijela. Nazvala ih je Ivan i Sadie. Prvo je Ivan umro od takozvanog Parvovirusa, da bi sada od iste bolesti umrla i Sadie. Utučena Oprah dala je sve za njihovu pomoć, ali ništa nije uspjelo sačuvati živote dvoje malih psića.

Možda Oprah jede pse

Pored toga što je poznata kao ljubiteljica pasa, u Americi je Oprah predmet sprdnje što se tiče debljine. Težina joj već godinama stalno varira, ali je uvijek pretila, što je našlo svoje mjesto u redovima viceva vezanih za njezine umrle pse. "Jesu Ivan i Sadie umrli od bolesti ili ih je Oprah pojela?", jedan je pravi američki štos vezan uz Oprahinu situaciju.

Pseća parvoviroza je oboljenje koje je među vlasnicima poznato kao "mačja kuga", iako nema nikakve veze sa mačkama niti je mačke prenose psima što mnogi vlasnici pasa misle. Parvovirus je raširen među psećom populacijom u čitavom svijetu. Virus napada stanice tankog crijeva, koštane srži i limfnog tkiva. Mogu ga dobiti psi svih starosnih skupina, ali najčešće obolijevaju psi mlađi od godine dana. Inače, Oprah je u svojoj oporuci ostavila nevjerojatnih 30 milijuna dolara za svoje pse.

L.V.
Foto: JLP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.