Video - Hrvatska traži zvijezdu: Pa dobro gdje su one? Fulale su show ili...

KADA padne gledanost neke televizije, najlakše i najproduktivnije rješenje je emitirati neki reality show. "Opijum za narod" koji gušta u tome da se podsmjehuje mladima i nadobudnima koji misle da mogu svojim osrednjim glasom baciti žiri i Hrvatsku pod noge.

"Oni dobro pjevaju jedino u društvu uz čašicu više"

I tako se kao na traci izmjenjuju njih na tisuće u nadi da će Tony Cetinski, Jelena Radan ili Goran Lisica (žiri) baciti oko na njih i uz pomoć "čarobnog štapića" od njih napraviti glazbene zvijezde koje će puniti stadione i prodavati na tisuće albuma. Možda Hrvati i nisu glazbeno nadareni, no to ne sputava tisuće znatiželjnika koji samouvjereno stupaju pred žiri da bi otpjevali pokoju dionicu, i to najčešće za dionicu ili dvije previsoko ili prenisko od originala. U šestoj epizodi zalutao se i pokoji kandidat koji i zna razliku između mola i dura. Međutim, većina ih je istinski primjer redikula, kako bi rekli Dalmatinci.

Je li trema glavni uzrok njihova katastrofalnog nastupa, ili oni jedino "dobro pjevaju u društvo i uz koju čašicu više", nije na nama da prosudimo, nego žiriju. Možda i je cijeli smisao emisije da u nedjeljno predveče nasmiju gledatelje, a ne da pronađu novu glazbenu zvijezdu (kao da ih nemamo i previše), ako je to skriveni motiv showa onda se on može svrstati u kategoriju uspješnih. "Dajte mi priliku da vam pokažem što sve znam", očajnički je molio jedan kandidat, ali žiri mu nije htio pogledati kroz prste i tako sa suzom u očima napustio  show. Nije on bio jedini. Mnogi su svoj neuspjeh doživljavali osobno, pa čak i do te mjere da su optuživali žiri za neprofesionalizam. "Ovaj žiri ne vrijedi ništa", poručila je otvoreno u kameru jedna od "otpisanih".

 "Nema šanse da prođeš, to nije pjevanje"

"Što je to, neki sudski proces", upitao je Tony jednog od kandidata koji se potrudio najbolje što može interpretirati jednu domaću pjesmu. "Nema šanse da prođeš, to nije pjevanje", jasno je rekao Tony i poslao uplašenog momka doma. Kao i mnogi prije i poslije njega koji su stali pred žiri, kandidati su odlazili kući samo nakon prvog stiha koji su otpjevali. Očito ohrabreni najbližim prijateljima nakon dobro otpjevane pjesme na nekim karaokama, mnogi su "dobili krila" i vidjeli sebe kao pobjednika Dore, recimo, i odlučili olako preskočiti tek omanju stepenicu do uspjeha - show Hrvatska traži zvijezdu, ali to im nije uspjelo. 

S.C.
Foto: RTL

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.