Video: Cee Lo Green izmijenio riječi i smisao Lennonove "Imagine", fanovi pobjesnili

AMERIČKI pjevač kojeg je proslavila pjesma "Fuck you" Cee Lo Green, navukao je na sebe bijes brojnih obožavatelja pokojnog Johna Lennona kad je u novogodišnjem NBC-jevom subotnjem showu Carsona Dalyja odlučio malo promijeniti tekst pjesme "Imagine", pišu američki mediji. Cee Loova improvizacija vjerojatno ne bi bilo toliko dočekana "na nož" da pjevač nije potpuno izmijenio smisao stiha. Pjesmu koja je, između ostalih i antireligijska, pretvorio je u proreligijsku.

Cee Lo je stih “Nothing to kill or die for and no religion, too” (Zamisli da nema "Ničega zbog čega bi ubijali ili umirali, i da nema religije") otpjevao “Nothing to kill or die for and all religion’s true” (Zamisli da nema "Ničega zbog čega bi ubijali ili umirali, svaka religija je istinita"). Iako je izmjena u stihu minimalna, potpuno mijenja smisao pjesme koja je protiv ideje religije kao takve.

Pjevač je nakon nastupa primio tisuće ljutitih poruka na svom Twitter profilu, na koje je odgovorio: "Nisam htio iskazati nepoštovanje mijenjajući tekst. Pokušavao sam reći da svijet može biti ono što želite da bude". S obzirom da brojna pjevačeva objašnjenja nisu urodila plodom, sve svoje unose na Twitter je - obrisao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.