VIDEO 83-godišnji starac u požaru izgubio sve osim mačke, ali njegova priča ipak ima sretan kraj

Screenshot: Youtube

JEDNA od najtužnijih snimki koje kruže internetom je ona na kojoj 83-godišnji Turčin Ali Meše u suzama drži mačku, jedino što mu je preostalo iz kuće u kojoj je proveo život.

Ali, iz provincije Ordu u Turskoj, slučajno je zapalio kuću pokušavajući naložiti vatru. Starac je htio spremiti ručak, ali je benzin koji je dolijevao u peć uzrokovao eksploziju.

Iako su vatrogasci stigli u kratkom roku, Ali je mogao samo gledati kako kuća u kojoj je živio nestaje u plamenu. Iako ni on ni njegova obitelj nisu ozlijeđeni, ostali su bez kuće, a od 14 mačaka koje su imali ostala je samo jedna, koju ju je Ali grčevito privijao na prsa gledajući zgarište. Mačka se zove Sarikiz što znači Plavuša.

Srećom, turska vlada je odlučila preuzeti brigu o Aliju, te njemu i njegovoj obitelji izgraditi novu kuću, a putem GoFundMe kampanje ljudi iz cijelog svijeta skupili su čak 7000 dolara donacija za njega, piše Daily Mail.

Ali je otpremljen u bolnicu kako bi mu sanirali manje opekotine koje je zadobio u požaru, a ponovni susret s mačkom bio je više nego dirljiv.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.