Vesna Dragojević pojavila se u javnosti: Da me nije oženio, Oliver bi lutao Europom

Foto: Press

ANTE JELIČIĆ BELECA, 30-godišnji Hvaranin, u ponedjeljak je u splitskoj Knjižnici Marka Marulića održao promociju romana Ljubavna pjesma, za koji se Splićani već otimaju iako je tek izašao iz tiska. Na promociji se pojavila i Vesna Dragojević, udovica Olivera Dragojevića, u pratnji njihova sina Dine. Vesna je tijekom promocije i zaplakala.

"Nadam se da smo prenijeli emociju, Split zna uzvratiti, nekada lijepo, nekada grubo, ali to smo mi. Roman sam pisao pola godine, ali je on dugo u mojim mislima... Otvorio sam srce i poslušao što mi inspiracija kaže. Izložio sam se kritici, nadam se napisao nešto vrijedno, a to sam tek skužio kada je Vesna večeras zaplakala. Nije joj lako jer svi mi mislimo da najbolje poznajemo Olivera", ispričao je mladi književnik.

"Da se nije oženio sa mnom, vjerojatno bi lutao Europom"

"Ja sam se udala za Olivera prije nego što je počeo pjevati i sjećam se jedne rečenice koju mi je tada rekao. Pitala sam ga što radi, a on mi je odgovorio da svira. 'Ma šta radiš, to nije posao', odgovorila sam mu. A on će meni: 'Kad mi muzika postane posao, onda muzike više nema!' To je nešto najmudrije što sam ikad čula. Time je htio kazati da mu glazba nije posao i da ne treba trčati za novcima, velikim turnejama, nego sve to dovesti u livel", rekla je Vesna na promociji.

"Da se on nije oženio sa mnom, vjerojatno bi lutao Europom, njega kompozitori ne bi uspili nać, jer mi smo se stacionirali u Splitu. Zdenko Runjić je dolazio često kod nas i Oliver nije imao gdje pobjeći (smijeh). Da je lampa okolo ne bi ga nitko naša, možda bi cili život samo svira i nikad se za njega ne bi znalo. Dakle, ja sam tu odigrala veliku ulogu, i jesam… Znam to!" nasmijala se Vesna kazavši kako je Oliver prije nego što ju je upoznao, u svojim dvadesetima, živio vani pet godina.

"Mi pričamo njegovim i mojim unucima o Oliveru, pokazujemo im slike, kad mu čuju glas, odmah ga prepoznaju. Zanimljivo, kad su se rodili, Oliver je rekao da nemaju sluha, da neće oni u glazbu. Ne forsiramo ih, ali znaju tko im je dida", dodala je.

Legendarna fotografija

Ante je na naslovnicu romana stavio upravo legendarnu fotografiju Olivera koju je snimio Feđa Klarić.

"Fotografija s naslovnice knjige je nastala u šetnji Rivom, oboje smo gradska djeca, on iz Slavićeve ulice, ja s Prokurativa pa smo se često sretali. Bio je izuzetno komunikativan, drag čovjek, prešao bi ulicu samo da te pozdravi. Odgojio je prekrasnu djecu, a i s razlogom se kaže da iza svakog uspješnog muškarca stoji i vrijedna žena. To je Vesna, velika pamet, strpljenje, žrtva i podrška. I sam imao izložbu njegovih fotografija, drago mi je da i nove generacije pozdravljaju Olivera. Kada spominjemo njega, važno je izreći i ime Zdenka Runjića. Po mom sudu, najveći umjetnik kojeg je Split dao", kazao je Klarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.