"Veliki vođa" postaje sve veći, a jasno je i zašto otkad se saznalo što sve trpa u sebe

Foto: Instagram

SJEVERNOKOREJSKI vođa Kim Jong-un dnevno "satire" desetak boca skupih francuskih vina, a veliki je ljubitelj i ementalera, tvrdi njegov bivši kuhar.

Veliki vođa možda nema idilične odnose sa zapadom, no to ga ne sprečava da uživa u gotovo svemu što s tog zapada dolazi. Baš kao i njegov otac koji je uživao u viskiju, ženama i američkih akcijskim filmovima, Kim "junior" obožava francuska vina i švicarski sir.

Takve tvrdnje iznio je Kenji Fujimoto, bivši kuhar predsjedničke obitelji koji iz zemlje uspio pobjeći. Tvrdi i kako diktator često organizira dugotrajne večere s najzgodnijim ženama u Sjevernoj Koreji tijekom kojih popije i do deset boca vina iz Bordeauxa, piše britanski Express.

"Zbog ljubavi prema vinu postao je alkoholičar, a s obzirom na činjenicu da puno jede, jako se i udebljao pa sada ima gotovo 130 kilograma", kaže Fujimoto. Ementaler je navodno zavolio tijekom školovanja u Švicarskoj, a vjeruje se kako je svoje kuhare 2014. poslao u Francusku da bi naučili kako napraviti njegov omiljeni sir. Kako nije bio zadovoljan, odlučio je, samo za svoje potrebe, omogućiti uvoz sira iz Europe.

<br>

Britanski mediji nagađaju kako je Kim zbog prejedanja razvio dijabetes i upalu zglobova, bolesti povezane s viškom kilograma. Isto tako, neki misle i kako se Kim namjerno udebljao ne bi li više ličio na pokojnog djeda Kima Il-sunga koji je stekao kult ličnosti kad je 1980. Sjevernu Koreju pretvorio u jednopartijsku zemlju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.