Veliki gaf HRT-a: Natjecatelju u Šifri uopće nisu ponudili točan odgovor

Screenshot: HRT

SINOĆ je u HRT-ovom kvizu šifra gostovao Siniša Belina koji je kući otišao bogatiji za 75.000 kuna. Iznos bi bio i znatno veći da nije bilo velikog gafa HRT-a zbog kojeg natjecatelju uopće nije bio ponuđen točan odgovor.

Naime, četvrto pitanje u trećoj šifri, ukupno četrnaesto, glasilo je: "Koja je nogometna reprezentacija osvojila najviše zlatnih olimpijskih medalja?".

A ponuđeni odgovori su bili Mađarska, Argentina, Sovjetski Savez i Urugvaj. Belina je prvo odgovorio Sovjetski Savez, ali se kasnije predomislio i odgovorio Urugvaj.

Odgovor nije bio točan. Kao točan odgovor računala se Mađarska, ali ni to nije točno. Kao prvo, pitanje je nejasno koncipirano jer se ne navodi misli li se na muške ili ženske reprezentacije ili možda ukupno.

Ako se računaju i ženske reprezentacije, onda je točan odgovor SAD, čije su reprezentativke četiri puta osvajale zlatnu medalju (1996., 2004., 2008. i 2012.).

No, u slučaju da se misli samo na muške, niti tada odgovor nije potpuno točan jer su Mađari osvojili tri zlatne medalje, a toliko su ih osvojili i Britanci i to 1900., 1908. i 1912. godine. Mađari su osvajali 1952., 1964. i 1968. godine.

Belina je pogriješio i zbog toga je osvojio manji iznos, 75.000 kuna. Prema uvjetima natjecanja, ne može se ni žaliti.

"Ako tijekom natjecanja (snimanja emisije) ipak netko od natjecatelja bude smatrao da se nešto NE DOGAĐA u skladu s odredbama ovih PRAVILA I PROPOZICIJA ili bude smatrao da je na bilo koji način oštećen jer se ne poštuju odredbe ovih PRAVILA I PROPOZICIJA, dužan je ODMAH, na licu mjesta, reagirati i zatražiti objašnjenje ili intervenciju Redakcije, jer će se u protivnom smatrati da natjecatelj nema nikakvih primjedbi na regularnost natjecanja", stoji u pravilima kviza kojeg vodi Joško Lokas. Osvojeni iznos bio bi i znatno veći da nije bilo velikog gafa HRT-a zbog kojeg natjecatelju uopće nije bio ponuđen točan odgovor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.