Uspješna hrvatska tvrtka slavi 20. rođendan, evo što sve pripremaju povodom toga

Foto: PR

PRVO PLINARSKO DRUŠTVO (PPD) privatna je hrvatska tvrtka iz Vukovara koja se bavi trgovinom, uvozom, prodajom i opskrbom prirodnim plinom. Ova tvrtka je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Energia naturalis (ENNA) i najveći je hrvatski uvoznik prirodnoga plina.

PPD je osnovan 2001. godine, što znači da ove godine slavi svoj 20. rođendan. Evo kako će obilježiti ovu okruglu brojku te čemu ova tvrtka može zahvaliti na uspjehu u poslovanju.

Rođendansko slavlje kreće festivalom u Vukovaru

U svibnju i lipnju rođendansko slavlje kreće u Vukovaru. PPD kao glavni sponzor i ove godine podržava peti Vukovart - festival ulične umjetnosti u kojem sudjeluju hrvatski i svjetski umjetnici. Oni svojim muralima i 3D slikama ukrašavaju pročelja zgrada i popularne gradske lokacije. Tako mijenjaju vizuru grada, a Vukovar pretvaraju u takozvanu luku umjetnosti.

WD (Wild Drawing)

Festival organiziraju Udruga Lima, Grad Vukovar i Val kulture, a ove godine pripremili su vrlo bogat program. Deset svjetskih umjetnika oslikava grad, a Vukovarci i gosti mogu sudjelovati i u brojnim popratnim aktivnostima. Ljubitelji sporta i rekreacije mogu sudjelovati u polumaratonu i biciklističkoj turi, a za fanove glazbe pripremili su i koncerte Vatre, Mije Dimšić, Akvarela i vukovarskog benda Trag.

Domagoj Jakopović Ribafish, Dušan Bućan i Robert Knjaz Vukovarcima u putopisnim predavanjima predstavljaju svoje avanture, a u planu je i predstavljanje craft piva i street fooda, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Natječajem za djecu i mlade potiču brigu o okolišu

Povodom proslave 20. rođendana iz PPD-a su organizirali i ekološko-kreativni nagradni natječaj kojim žele motivirati djecu na usvajanje zelenih navika koje štede energiju. Natječaj naziva "Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!" organizirali su u suradnji s udrugom Lijepa Naša i gotovo 300 ekoškola u Hrvatskoj.

Iz PPD-a time žele potaknuti osnovnoškolce i srednjoškolce na kreativno učenje i brigu za okoliš. Učenici će likovnim i literarnim radovima prikazati savjete o uštedi energije i tako motivirati druge na usvajanje boljih navika. Ovoj lijepoj i važnoj akciji PPD-a se priključio i poznati kreativac Luka Bulić, koji je smislio i svoju verziju pjesmice.

Stipendirat će djecu s potresom pogođenih područja

U suradnji sa Zakladom Novo sutra PPD planira i humanitarni projekt na sisačkom području. Uz pomoć centara za socijalnu skrb u Sisku, Petrinji i Glini te doma za nezbrinutu djecu u Sisku, pronaći će 50 djece koju će stipendirati idućih desetak godina, odnosno do kraja redovitog školovanja.

S centrima za socijalnu skrb dogovorili su kako će podržati djecu. Ideja je pružiti im mogućnosti za razvoj i učenje. Davat će im mjesečne stipendije, voditi ih na ljetovanja, kupiti im informatičku opremu, omogućiti polaganje vozačkog ispita i slično.

Iz PPD-a naglašavaju da su, umjesto obnove i ulaganja u infrastrukturu, odlučili ulagati u djecu. Kako kažu, ulaganje u ljude im je uvijek draži izbor. Ove vrijednosti prenose i na svoje poslovanje, ulažući u rast i razvoj svojih zaposlenika.

Tko je zaslužan za uspjeh tvrtke?

U PPD-u i cijeloj grupi Energia naturalis naglašavaju da uspjeh tvrtke počiva na zaposlenicima, njihovom pristupu poslu i zadovoljstvu radnim okruženjem. Ponosno ističu i kako su jedna od rijetkih hrvatskih tvrtki koja na najvišim upravljačkim pozicijama ima jednak broj žena i muškaraca. 

Naglašavaju kako se uspjeh i rast PPD-a temelje na neprestanom učenju te brzom i odvažnom donošenju odluka. Tako se tijekom 20 godina tvrtka proširila u PPD grupaciju, koja objedinjuje sve tvrtke koje se bave trgovinom plinom, ne samo u Hrvatskoj, nego i na tržištu Europske Unije. Za uspješno poslovanje tvrtke zaslužni su profesionalni i iskusni timovi plinskih stručnjaka u Hrvatskoj, kao i u inozemstvu. Sjedište tvrtke je u Hrvatskoj, a produžena ruka tvrtke su i PPD timovi u Mađarskoj, Švicarskoj i Italiji.

Foto: PR

Cilj im je povećati trgovanje u godinama koje dolaze

Ističu i kako se poslovanje tvrtke temelji na dugoročnim partnerskim odnosima. Uz brojne stručnjake koje zapošljavaju i jasnu viziju uprave, pokazuju i razumijevanje potreba poslovnih partnera, kao i poznavanje domaćeg i stranog tržišta. Sve to ih je dovelo na poziciju snažnog, pouzdanog, dugoročnog, ali i vrlo fleksibilnog poslovnog partnera.

Tako danas trguju na šest europskih burzi plina. To im daje izuzetno široku sliku, a znanje i informacije koje imaju su im najveća prednost. Iz godine u godinu PPD povećava količinu trgovanja, u skladu sa strateškim ulaganjima i s ciljem pružanja visokokvalitetne, fleksibilne i pouzdane usluge svojim poslovnim partnerima.

Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.