Ukinuta kultna splitska emisija, Dalmatinci bijesni: "Di ide ova zemlja...?"

Screenshot: YouTube

KULTNA emisija "Izgubljena generacija" koja se godinama emitirala srijedom navečer na Radiju Dalmaciji izbačena je iz programa. Svoje slušatelje i širu dalmatinsku javnost o svemu je obavijestio urednik i voditelj emisije Damir Duplančić statusom na Facebooku.

"Dragi moji pripadnici i slušatelji Izgubljene generacije... Blesavo mi je i glupo obraćat vam se ovako preko fejsam ali pošto nemam drugog izbora ni medija red je da na svom zidu sa vama podijelim jednu informaciju... Naime, od danas Izgubljena generacija više ne boravi na radio Dalmaciji. Potpisan je sporazumni raskid ugovora... i to bi bilo to... Čisto da znate...", započeo je Duplančić oproštaj s čitateljima.

"Žaj mi je jedino šta se nisam moga oprostit direktno u eteru i pozdravit vas sa jednom odlazno-odjavnom emisijom... to bi bilo puno bolje, to bi bilo normalno...kako za jedan radio tako i za mene... ovako sve ostaje nekako blesavo visit u zraku bez početka i kraja... i onda sad ja ka moram nešto pisat bezveze da bi vas informira... ...Ovih pet slušatelja koji me neće čut u sridu mislit će da sam neozbiljan, da nisam doša ili da sam bolestan... ili ka da nikad nisam ni bija na radiju... ali šta je tu je...Radio Dalmaciji želim svu sreću u daljnjem radu, fala im na svemu... a Izgubljena generacija ide sad dalje... Iden ja popit kafu... Zdravo za gotovo...", zaključio je.

Sudeći po komentarima ispod njegove objave, Dalmatinci su bijesni i žalosni jer emisije više neće biti.

"Prodajem radio, korišten samo jednom tjedno po 2 sata, sada mi više ne triba", "Di ide ova zemlja, di ide Dalmacija", "Ne mogu virovat, očito nisi podoban", samo su neki od komentara na gašenje emisije.

Emisija "Izgubljena generacija" u splitskom se eteru emitirala preko 20 godina.

Emisija se uglavnom bavila prošlošću, uz pomoć starih članaka iz arhive Slobodne Dalmacije od 50-ih do 90-ih godina, kao i glazbenim brojevima iz tih vremena. Voditelj i urednik Damir Duplančić često je u emisiji pričao anegdote iz djetinjstva i iz mladosti koje su objedinile brojne generacije Splićana i Dalmatinaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.