700 žena dobilo je besplatan taksi za odlazak na kemoterapiju

Foto: Facebook

UDRUGA Nismo same na Facebooku je objavila da je 700. žena dobila uslugu besplatnog prijevoza taksijem na kemoterapiju. Udruga je s ovom akcijom počela prije nekoliko godina u nadi da će pomoći nekolicini žena koje pate od karcinoma, a danas su objavili da su uspjeli napraviti puno više.

"Danas smo taksijem na kemoterapiju prevezli 700. ženu! Prije pet godina, kada smo kretali s projektom, nadali smo se da ćemo u bolesti pomoći barem 10 žena. A sada ih je 700 za koje smo osigurali gotovo 23.000 vožnji koje ste platili vi, naši donatori.

Jako smo ponosne na tako velik i zahtjevan posao koji je s ljubavlju odradio naš mali tim uz podršku naših partnera Taxi 1717.Često nas pitate mogu li uslugu koristiti žene i iz drugih gradova koje se liječe u zagrebačkim bolnicama pa ističemo da je naša 700. korisnica na liječenje u Zagreb stigla upravo iz Rijeke.

A nije ona jedina. Na terapije taksijem već pet godina vozimo žene iz cijele Hrvatske, iz Pule, Šibenika, Splita, Slavonskog Broda, Dubrovnika, Zadra, Vukovara i brojnih drugih mjesta i gradova.I dalje ćemo se zalagati da usluga postane sastavni dio police osiguranja, kao što je to praksa u brojnim razvijenim zemljama, ili da uđe u proračune lokalne uprave i samouprave.

To je naša misija još od 2018. godine kada smo osvijestili problem o kojem nitko nije govorio. Hvala svima koji su prepoznali vrijednost onoga što radimo i pomogli nam da osiguramo dostojanstven odlazak na liječenje onkološkim pacijenticama", napisali su.

✅Danas smo taksijem na kemoterapiju prevezli 700. ženu! Prije pet godina, kada smo kretali s projektom, nadali smo se...

Objavljuje Nismo samePonedjeljak, 3. travnja 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.