U Splitu igra "Kim Kardashian južnoameričkog nogometa": "Splićani su prosječni"

Foto: Instagram

ATRAKTIVNA Sonia Maria O’Neill Caroli nova je nogometašica NK Splita koja privlači pozornost gdje god se pojavi. 27-godišnjakinja je rođena u Kanadi, no njena obitelj je porijeklom iz Venezuele tako da Sonia igra za venezuelsku reprezentaciju.

Igrala je u Švedskoj, u dva kluba u Italiji, Francuskoj te Škotskoj. No samo se u Split vratila dva puta. Nakon što je kratko bila članica ŽNK Splita 2019., kada su se igračice trenera Božidara Miletića prvi put u povijesti kluba okušale u Ligi prvakinja, ove sezone ponovno se vratila. 

"U Splitu mi se sve svidjelo još kada sam prvi put tu igrala, grad, vrijeme...", ispričala je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. "Željela sam ove sezone opet igrati s prijateljicom iz djetinjstva Stephanie Bukovec, da se pokušamo sa Splitom plasirati u LP. Znamo se iz Toronta od 12. godine, otkad smo zajedno igrale s dječacima", objasnila je.

"Tražim samo da nas jednako poštuju kao i nogometaše"

Osvrnula se i na stanje u ženskom nogometu.

"U ženskom nogometu susrećeš se sa stvarima kojih vjerojatno nema u muškom. U jednom klubu su tako htjeli da na društvenim mrežama objavljujem isključivo nogometne fotografije", priča.

"Tražim samo da nas jednako poštuju kao i nogometaše. U drugom klubu nismo imali pravog fizioterapeuta, a kada smo ga imali, ponašao se neprofesionalno, neprimjereno. Naravno, ženski klubovi su i financijski u težoj situaciji, igra se na lošim terenima, zbog čega prijete ozljede... Nije uvijek tako, ali i zbog takvih razloga sam mijenjala klubove", objašnjava.

"Nažalost, takve stvari se ne događaju rijetko. Slično sam doživjela u još jednom klubu, fizioterapeut je imao četrdesetak godina. U Splitu imamo mlađeg, naših je godina i vrlo profesionalan. U jednom klubu sve je bilo dobro, ali kod dogovora oko novog ugovora to nisu mogli ispoštovati", kaže.

Kim Kardashian južnoameričkog nogometa

Od ženskog nogometa može dobro živjeti, priznaje. 

"Imamo plaću, smještaj, automobil na raspolaganju. Mogu živjeti normalno, ali tužna je realnost da si klubovi ne mogu to priuštiti za sve igračice. Da s nekom drugom igračicom pričate, možda bi odgovor bio drugačiji. Nema ljepšeg posla od igranja nogometa. Ne očekujem zaradu kao Messi ili Neymar, ali imam i diplomu i smatram da zaslužujem dobro živjeti. Često nisam željela mijenjati klub, ali bila sam na to primorana. U zadnjem sam provela godinu i pol. Voljela bih ostati tri-četiri godine u istom klubu, pronaći život, pa i muškarca", smije se.

U Splitu bi, misli, mogla ostati duže. Sviđa joj se klima, ali i hrana. Ipak, na pitanje o najdražem specijalitetu daje odgovor - ćevapi. "Volim i fuže s tartufima", dodaje.

Osjeća se kao Venezuelka.

"Imam venezuelsko, talijansko, irsko te tehnički i škotsko porijeklo. Majka je rođena u Venezueli, a ima i talijanskih korijena, imam i tamošnje državljanstvo. Otac je rođen u Kanadi, porijeklom je Irac, ali njegova biološka majka je iz Škotske... Kao dijete uvijek sam se osjećala Venezuelkom. Volim tamošnju klimu, glazbu, mentalitet... Tamošnja rodbina uvijek mi je govorila da sam prava Venezuelka, ali nisam razumjela što mi govore do prvog okupljanja. Tada sam vidjela kako se ponašaju, pričaju, šale, plešu, ali i kako se sve brinemo jedna o drugoj iako smo i konkurentice za poziciju. Odmah sam osjetila da mi je tu mjesto. Moraš se osjećati da negdje pripadaš, da si za taj dres spremna umrijeti na terenu", objašnjava zašto je odlučila igrati za reprezentaciju Venezuele.

Otkad igra za Venezuelu, narastao joj je i broj pratitelja na Instagramu. Navijači su joj dali nadimak "Kim Kardashian južnoameričkog nogometa".

"Tamo me navijači respektiraju kao nogometašicu i ako se sredim. U ženskom sportu zna se dogoditi da gubiš na kredibilitetu na terenu ako se malo središ. U jednom klubu su mi sugerirali da se više fokusiram na nogomet. Dok dajem sve od sebe i ponašam se profesionalno, kakve veze ima to što sam se našminkala ili sredila kosu? Nije to isto kao da izlazim po partyjima, festivalima. Jednom sam nakon velikog pljuska bila potpuno mokra prije davanja intervjua. Htjela sam barem malo osušiti kosu, a savjetovali su mi da svežem kosu u rep i izgledam 'profesionalno', 'sportski'", prisjetila se. 

U Splitu joj se to nikad nije dogodilo, dodaje.

"Djevojke mogu igrati nogomet i izgledati lijepo, ženstveno, uređene kose, noktiju, našminkane... Istovremeno biti balerine, plesačice, pjevačice, što god požele. Moramo se boriti protiv predrasuda kako nogometašice izgledaju i kako se ponašaju. Djevojka može uživati u tome da se uredi za izlazak na večeru, kavu i igranje nogometa", poručuje.

Dečka nema, a Splićane smatra "prosječnima"

Dečka nema, a za Splićanke kaže da su veoma lijepe. "Splićani nešto manje", šali se.

"Često vidim zajedno predivnu djevojku i 'prosječnog' momka, ali to je vjerojatno samo zato što je u Splitu zaista mnogo jako lijepih djevojaka i to samo pokazuje koliko su važni osobnost i druge stvari. Ideal ljepote u Splitu je mršava djevojka. U Venezueli više cijene kad imaju malo mesa. I u Venezueli se djevojke znaju podvrgnuti estetskim zahvatima, ali su prirodnije lijepe. Splićanke su predivne, ali su ipak ljepše cure iz Venezuele. No ja sam tu subjektivna", kaže iskreno.

"Nemam momka, moj ljubavni život trenutno ne postoji, ha, ha. Dobivam tek mnogo neugodnih poruka, ne iz Hrvatske. U Splitu ne poznajem mnogo ljudi. Prvi put sam tu bila kratko, a sada sam stigla u jeku pandemije, pa sam često i izbivala zbog reprezentacije. Što bude, bit će. Volim svoj život i guštam ovdje", zaključila je.

"Često se volim šaliti. Ovdje mnogi pričaju engleski, ali te neke šale ne razumiju. Muškarci su ovdje malo tradicionalni, rezerviraniji, kao i djevojke. Volim kad su ljudi uvijek prirodni. Sviđaju mi se muškarci koji vole fitness, sport, duhoviti, zabavni, koji se znaju ponašati, ali trenutno sam fokusirana na nogomet, da se sa Splitom kvalificiram u LP, a s reprezentacijom na SP. No, upoznam li nekog zabavnog, sportskog tipa s kojim ću se slagati, neću tome zatvoriti vrata. Bitnija mi je osobnost nego izgled, volim samopouzdane muškarce. Danas nije lako upoznati nekog neovisno u kojem gradu živiš, nema to veze sa Splitom", poručuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.