Tviteraši kritiziraju kreatora Nasljeđa zbog onoga što je na Emmyjima rekao o kralju

Screenshot: YouTube

JESSE ARMSTRONG, britanski kreator serije Succession (Nasljeđe), tijekom primanja nagrade Emmy za najbolju dramsku seriju dotaknuo se i kralja Charlesa III. 

"Veliki tjedan za nasljedstva. Novi kralj u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ova nagrada za nas. Očito je da je više glasanja bilo uključeno u našu pobjedu nego onu princa Charlesa", rekao je kreator serije pred publikom u kazalištu Microsoft u Los Angelesu. 

"Ne kažem da smo legitimniji u svom položaju od njega. To ćemo prepustiti drugima", dodao je. "Nevjerojatno smo zahvalni što imamo ovu čast. Ova grupa je izvanredna. To je timski rad", osvrnuo se u svom govoru i na osvojenu nagradu. 

Gledatelji dodjele Emmyja imali su pomiješane osjećaje o njegovoj opasci kralju Charlesu III. "Osvojiti nagradu za najbolju dramu i zbijati šale o kraljevskom nasljeđu na nacionalnoj TV je čudan izbor", prokomentirala je jedna osoba na Twitteru.  

"Zašto tip koji prihvaća nagradu za seriju traži neprijatelje u kraljevskoj obitelji", napisao je drugi korisnik te mreže. 

Charles je službeno postao kralj Charles III. prije tri dana

Podsjećamo, Kralj Charles je službeno postao kralj Charles III. prije tri dana.

Zakonom iz 1701. uređeno je da novi monarh nasljeđuje prijestolje automatski, a proklamacijom vijeća tek se potvrđuju ime i identitet novog kralja i službeno objavljuje koje će ime nositi.

Charles je potpisao prisegu koju je dao pred Tajnim vijećem, a kamere su zabilježile da je svom imenu u potpisu dodao slovo R.

Jučer se održala 74. svečana dodjela Emmy nagrada

Kao što smo pisali, jučer se održala 74. svečana dodjela Emmy nagrada, a HBO-ova serija Nasljeđe dobila je Emmy za najbolju dramsku seriju, dok je serija Bijeli lotos proglašena najboljom mini-serijom, a Ted Lasso najboljom komičnom serijom. 

HBO-ova serija Nasljeđe, s Brianom Coxom u ulozi patrijarha obitelji koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit za glavnu nagradu. U konkurenciji za najbolju dramu bile su, među ostalima, i serije Squid Game, Better Call Saul i Euforija.

Inače, serija Nasljeđe je dijelom snimana i u Hrvatskoj. Snimalo se 2019. godine na Korčuli, oko Dubrovnika i u Zagrebu, a riječ je o drugoj sezoni serije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.